avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare

se poate dona sau face act de vinzare cumparare fara carte funciara la o cota parte dintr-un imobil mostenit
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:40, 6 Iulie 2010
nu.
trebuie sa se cadastreze si sa se intabuleze imobilul.
In principiu , se poate face , dar cu condiția să se insereze in cuprinsul contractului obligativitatea dobânditorului de a-si intocmi schita cadastrala si a-si intabula proprietatea.
Legea cadastrului prevede clar ca pentru a putea dispune de dreptul de proprietate instrainatorul trebuie sa-si inscrie dreptul in cartea funciara, chiar si in cazurile in care dreptul sau este opozabil si fara inscriere (cum ar fi cazul mostenirii sau al adjudecarii prin licitatie publica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)