avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea pentru absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea pentru absente nemotivate

buna ziua am si o intrebare atunci cand esti concediat pentru absente nemotivate ti se da sa semnezi o decizie cu acordul ambelor parti ca de maine numai vii la munca iar plus de asta nu se mai acorda preavizul in cazul concedierii?eu nu am semnato si astept sa-mi ajunga acasa.pe data de 01.07 m-am dus normal la munca dar nu m-au losat sa imi desfasor activitatea si am intocmit 2 procese verbale atat cu superiorii mei cat si cu cei de la resurse umane.o sa ma consult cu un avocat sa vad ce se poate face dar mai intai astept sa-mi ajunga decizia acasa.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 6 Iulie 2010
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti ,despre ce fel de decizie cu acordul ambelor parti vorbiti?Este o decizie in care scrie ca renuntati la per.de preaviz?Care preaviz?Incercati sa fiti mai explicita daca doriti un raspuns corect.
in februarie sa modificat contractul de munca,sa scazut salariu de la 300E la 210E plus anumite targeturi iar eu impreuna cu alte 5 persoane nu l-am semnat.sa facut convocare in data de 09.06.2010 pentru nesemnarea noii fise a postului si absente nemotivate in care am completat o nota explicativa.in data de 30.06.2010 mi da dat o decizie de concediere pentru absente nemotivate in care era specificat cu acordul ambelor parti se inceteaza contractul individual de munca din data de 01.07.2010 nu am semnat acea decizie,in data de 01.07 am mers normal la munca dar nu m-au lasat sa-mi desfasor activitatea pt ca au spus ca numai am dreptul sa lucrez acolo.atunci am facut 2 procese verbale ca nu imi dau voie sa-mi desfasor activitatea atat cu superiorii cat si cu cei de la resurse umane care imi explicau ca trebuie sa ma duc acasa.acum cand imi ajunge respectiva decizie pot face ceva?normal nu trebuia si preaviz in cazul concedierii?multumesc
Inseamna ca vi s-a facut cercetarea disciplinara si vi s-a incetat contractul de munca disciplinar din cauza absentelor nemotivate . Asteptati decizia de sanctionare si daca vi se pare ca ceva nu este corect o puteti contesta in termen de 30 de zile la Tribunal . Am inteles ca vi s-a facut o oferta de incetare cu acordul partilor pe care ati refuzat-o si atunci , probabil, v-a incetat cim. disciplinar .
Citez :
.... o decizie de concediere pentru absente nemotivate in care era specificat cu acordul ambelor parti se inceteaza contractul individual de munca ....

Nu exista asa ceva .. ori este concediere disciplinara pentru absente nemotivate ori este incetare cu acordul partilor.
Prin urmare, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei aveti dreptul de a contesta in instanta aceasta decizie .. trebuie sa probati faptul ca nu ati avut absente nemotivate ... intrucat angajatorul va depune acte din care sa reiasa absenta dvs de la locul de munca ... fisa de pontaj, condica de prezenta etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara prealabila virgilvwu virgilvwu Buna ziua,problema mea este in felul urmator;In data de 10-01-2011,am primit prim posta o scrisoare de cercetare disciplinara cu data emiterii de ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz TioVio TioVio Ce-i se poate intampla unui angajat daca anunt ca demisoneaza fara a mai sta nici o zi in preaviz? Multumesc! (vezi toată discuția)