avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii cu un minor incredintat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii cu un minor incredintat

va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma divortului baiatul a ramas in grija noastra si fata in grija fostei, noi avand drept de vizita din 2 in 2 sapt sa luam fata la domiciliul nostru, pe timpul vacantei de paste si de iarna cate o sapt si in vacantza de vara o luna.Problema e ca sora fostei sotii a venit in luna iunie in tara cu procura de la fosta prin care ii da dreptul sa scoata fata din tara, iar pe data de 17.06.2010 a scos fata din tara ducand-o in spania acolo unde fosta lucreaza(mentionez nu detine rezidenta), fara acordul sotului meu, nici macar nu ne-a anuntat stiind ca vrem sa o luam o luna in vacanta de vara.In timpul procesului ea nu s-a prezentat, doar a imputernicit avocata, ea nevenind sa-si vada copii de 2 ani.I s-a incredintat fata prin hot. jud. sa o creasca la domiciliul parintilor ei din romania nicidecum in spania.sunand-o sotul sa o intrebe cand aduce fata in romania a spus ca nu o mai aduce ca o da la scoala in spania.
invatatine va rog ce putem face ca sa putem sa o obligam sa aduca fata in tara, sa putem mentine relatiile cu ea, mentionez ca o iubim foarte mult pe fata si nu vreau sa renuntz fara lupta.
mai mentionez ca pe cale amiabila nu ne putem intelege ea folosindu-se tot timpul de santaje si amenintari ptr a-si indeplini scopul.astept un raspuns urgent.mulumesc:(:((
Cel mai recent răspuns: maria084 , utilizator 12:21, 7 Iulie 2010
Aveti posibilitatea in raport de relatarile dvd.de a formula plangere penala impotriva respectivei persoane pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului,conf.art.307 al.2 c.pen.
Plangerea trebuie sa o dovediti cu probe acte,martori,orice alte probatorii acceptate de lege.
Prin impacarea partilor se inlatura raspunderea penala a partii reclamate.
Multumesc ptr raspuns o sa incercam sa facem si lucrul acesta.
daca cumva mai puteti sa-mi dati si un alt sfat va rog mult de tot ca as vrea sa am mai multe variante, suntem disperati, mai ales ca am vb cu fata la telefon si era foarte trista ca nu e langa noi.va multumesc anticipat:(
daca va doriti si fata, sotul poate face cerere de reincredintare minor. solicitati sprijinul unui avocat sa va asiste , ca nu e tocmai usor sa reusiti. atuuri aveti, ca-l aveti deja pe baiat, ca mama nu a stat cu fata in ultimul timp, lasand-o in grija parintilor, ca nu e usor pt un copil sa fie trambalat dintr-o parte in alta, sa se adapteze altui regim etc
multumesc o sa incercam si varianta aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult sa ne sfatuiti ce avem de facut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maria084 maria084 va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor maria084 maria084 am si eu o nelamurire privind programul de vizita.sotul meu a mai fost casatorit iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii frumosi, un baiat de 12 ani si o ... (vezi toată discuția)
Minor BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)