Insist cu cererea mea.Stiu ca e vorba de un contract de comodat,aplicabil autovehiculelor,prin urmare va avea articolele referitoare la parti..obiectul contractului,termen..alte clauze..etc.Totusi,m-ar interesa particularitatile contractului,in special clauze in favoarea comodantului,referitoare la raspunderea comodatarului,o eventuala clauza penala ...Ceva idei?
1. Livrarea si returnarea masinii:
Autoturismul va fi inchiriat in bune conditii, fara defecte, iar orice plangere referitoare la starea sa va fi adusa la cunostinta locatorului in momentul inchirierii.
Locatarul va returna autoturismul in starea tehnica in care l-a preluat, impreuna cu documentele si toate echipamentele acestuia, la data si in locul stabilit in prezentul contract.
In cazul in care locatarul nu returneaza autoturismul la cel mult trei ore dupa data si ora stabilite si nu anunta telefonic aceasta intarziere locatorul are dreptul sa anunte furtul autoturismului la Politie.
2. Conditii de utilizare a masinii:
Locatarul se obliga sa nu foloseasca autoturismul:
in contradictie cu legile Romaniei si regulile de conducere;
pentru a transporta pasageri sau bunuri contra-cost;
pentru a tracta un alt autoturism sau orice altceva;
daca el sau orice alt pasager este sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau a unui medicament care I-ar putea afecta viteza de reactie sau starea de constienta;
pentru curse sau orice alt gen de concurs;
decat in concordanta cu instructiunile de folosire ale producatorului.
in caz de defectare autoturismul va fi reparat doar de catre personal calificat;
3. Plati
Locatarul va achita:
contravaloarea inchirierii autoturismului conform contractului;
contravaloarea unei garantii in valoare de 150 EU;
perioada minima de inchiriere este de 24 ore, prima ora dupa cele 24 este netaxabila, iar urmatoarele 3 se vor tarifa cu 3 EU ora. Dupa a 4-a ora se tarifeaza o zi.
toate costurile legate de participarea la trafic (taxa parking, autostrada, amenzi etc);
100 EU in cazul deteriorarii sau pierderii actelor autoturismului;
50 EU in cazul deteriorarii sau pierderii cheilor autoturismului.
80 EU in cazul deteriorarii sau pierderii rotii de rezerva
50 EU in cazul pierderii sau deteriorarii cricului
30 EU in cazul deteriorarii sau distrugerii antenei
150 EU in cazul deteriorarii sau distrugerii radiocasetofonului
4. Asigurarea
autoturismul este asigurat full CASCO;
locatarul si insotitorii sai nu sunt asigurati;
in cazul in care locatarul conduce autoturismul in una din conditiile stipulate la punctul 2 al.4, iar aceasta duce la deteriorarea autoturismului, va fi obligat la plata tuturor reparatiilor.
in cazul in care autoturismul nu este deteriorat la data returnarii, aflandu-se in aceeasi stare ca la predare, conform procesului verbal de predare primire incheiat la data preluarii autoturismului, locatorul va returna integral garantia depusa de locatar, in caz contrar se va retine suma corespunzatoare daunii pricinuite conform unei evaluari facute de catre un service autorizat ;
locatarul nu raspunde pentru distrugerea sau furtul bunurilor locatarului sau insotitorilor acestuia aflate in autoturism.
5. Accident, avarii sau furt:
In cazul unei avarii, accident sau furt locatarul are urmatoarele obligatii:
sa obtina numele si adresa celeilalte parti implicate;
sa nu abandoneze autoturismul fara a-l asigura impotriva furtului sau altor avarii;
sa aduca telefonic la cunostinta locatorului orice avarie sau defectiune, oricat de mica ar fi;
sa obtina documentele constatatoare ale avariei, accidentului etc. de la Politie impreuna cu rezultatul alcoolemiei;
anexa 2 de la Politie pentru societatea de asigurari;
autorizatia de reparatie emisa de Politie;
copie dupa Actul de identitate si Permisul de conducere al celeilalte parti implicate in accident;
asigurarea RCA si copie dupa Certificatul de inmatriculare al celuilalt autovehicul implicat in accident.
6. Nulitatea
Locatarul este de acord ca orice adnotare ori alterare a prezentelor conditii sunt nule pana nu vor fi recunoscute in scris de catre locator.
7. Litigii
Orice litigiu care reiese din prezentul contract si nu va putea fi solutionat pe cale amiabila va fi solutionat de catre Judecatoria Iasi.
Prezentul contract are titlu executoriu.