avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acoperire pierdere din aportul asociatilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acoperire pierdere din aportul asociatilor

As dori sa stiu daca este legal sa se acopere pierderea unei societati din suma inregistrata
in contul de aport al asociatilor si ce inregistrari contabile se fac.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:58, 11 Iulie 2007
Bineinteles ca se poate acoperi, trebuie sa se modifice atunci capitalul social subscris
Capitalul subscris nu se modifica prin acoperirea pierderii. Prin acoperirea pierderii doar se readuce capitalul social la suma initiala, altfel ori trebuie redus capitalul la suma ramasa, ori trebuie dizolvata societatea.
Va trebuie o expertiza contabila.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare socitate comerciala eliey eliey Am primit un telefon de la finante si au zis ca firma pe care o administrez este propusa pentru dizolvare ca are capital negativ , Ce pot sa fac sa-mi ... (vezi toată discuția)
Stingere pierdere loredana.m loredana.m Buna, imi poate spune cineva in cazul in care firma a inregistrat pierdere in anii precedenti, daca pot stinge aceasta pierdere din aportul administratorului? ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta? loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva daca este corecta urmatoarea inregistrare contabila: 455=117 117=121? cu aceasta inregistrare as dori sa sting pierderea ... (vezi toată discuția)