avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna ziua.daca am comis un furt in supermarket real si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna ziua.daca am comis un furt in supermarket real si mi s-a intocmit dosar penal ce mi se poate intampla?mi-e foarte frica, sa nu mi apara ceva la cazier, ca nu mai ma pot angaja!va rog mult sa imi raspunde-ti.sunt disperata

va rog sa imi raspunde-ti cat mai repede!multumesc.nu am mai facut niciodata, nimik.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
danyela85, utilizator
Este necesar sa detailati ce s-a intamplat pentru a primi un raspuns complet.
Valoarea prejudiciului dvs. trebuie sa o stiti, pentru ca acesta depinde de valoarea obiectului sau obiectelor sustrase.Prejudiciul poate fi acoperit prin restituirea bunului sau a valorii acestuia.
Deci, reveniti cu detalii.;)
Durata cercetarilor difera. Prejudiciul va fi contravaloarea marfurilor sustrase de dvs., daca magazinul nu le-a recuperat. In functie de cat de mare e prejudiciul puteti scapa cuu o amenda administrativa data de procuror, fiind si la prima abatere.Amenda administrativa nu se inscrie in cazier.
Daca insa prejudiciul este mare, este posibil sa intocmeasca rechizitoriu si sa va trimita in judecata unde probabil veti primi o pedeapsa cu inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Iar aceasta pedeapsa se inscrie in cazier.
av.M.hornea
am luat un epilator braun, un spray autobrozant, un set de bikini si un gel nivea.toate in valoare de 300lei.dupa ce am iesit de la casa, m-au luat agentii de paza, mi-am recunoscut fapta.dupa a venit politia, am dat declaratie si am achitat suma de 300lei.nu am mai comis niciodata asa ceva..nu am nici o amenda nimik.se poate ca procurorul sa imi dea amenda administrativa sau penala?
Este posibil sa scapati doar cu o amenda administrativa.
Mergeti insotita de avocat la politie/procuratura.El va stii ce sa faca/ceara pentru dvs.
av.M.Hornea
Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale, ca ati avut pozitia imediata de recunoastere a faptei, ca ati achitat pe loc contravaloarea obiectelor sustrase iar valoarea acestora a fost mica aveti sanse sa primiti o amenda adminstrativa. Nu disperati insa pe viitor aduceti-va aminte de proverbul " tot patitu-i invatat" pentru ca astfel de gesturi va pot costa mult si chiar e pacat pentru ce am vazut eu mai sus ( spray, bikini si gel) sa va alegeti cu cazier., mai ales in vremurile de astazi.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin :( Turby Turby Aproximativ acum o luna, am furat dintr`un magazin niste tampenii si am fost prins. A venit politia si mi`au luat declaratii in urma carora am primit o citatie ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt calificat negrutzu negrutzu Salut...ma gasesc intr-o postura jenanta si foarte incordata pentru mine... Am incercat sa sustrag 2 dvd-uri in valoare de 441 ron de la cora...am fost prins ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)