avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitet executiv asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitet executiv asociatie proprietari

Buna ziua!
Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare:
S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului executiv.
Presedinte, vicepresedinte, sef de scara.
Problema este ca seful de scara nu a participat la sedinta. Este valabila alegerea sa in functie?
A fost anuntat de sedinta dar a motivat ca el nu vine la sedinta duminica.
Normal dupa gandirea mea trebuie convocata alta sedinta si facute alte alegeri.
Persoana care nu a participat si care a fost propusa nu poate acupa functia in cauza.
Pot sa anexez la procesul verbal o notificare in acest sens si sa arat cauzele, persoanei absente si faptul ca nu poate acupa functia daca nu a fost prezent?
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:06, 8 Iulie 2010
O persoana poate fi aleasa si daca lipseste, importanta este calitatea umana, manageriala, tehnica etc.
Problema cu "seful de scara" e ca aceasta calitate umana nu prea e.....
Adica daca atunci cand banuieste ca va fi ales nu vine, pai atunci cand bate un locatar la usa lui, ce face? Ii tranteste usa-n nas?
Dar si locatarii....isi cam merita soarta!
Treceti-l in PV, alegerea lui e valabila :(

In plus de asta, Dv. ca administrator nu puteti decide nimic, mai ales ca nu aveti text de lege. Dv. doar consemnati in PV alegerea lui. Nu va suparati pe mine ca va spun asta, si eu sunt administrator.....:)
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
elga50, moderator
si eu tot in calitate de administrator vorbesc...
Nu stiu sa existe vreo specificatie ca cel ales sa fie prezent sau chiar sa trebuiasca sa accepte functia. El trebuie sa stie (si dvs.ar trebui sa-l instiintati) care-i sunt atributiile ca mambru in comitet. Dca nu accepta functia, sfatuiti-l sa-si prezinte demisia si totul se regleaza. Daca nu-si prezinta denisia, atunci trebuie sa-si indeplineasca obligatiile ce le are comitetul ex.
Logic si legal membrii comitetului executiv se aleg in adunarea generala dintre proprietarii care partricipa. Chiar daca in lege nu scrie negru pe alb ca cel ales trebuie sa fie prezent la adunarea generala ordinara, dar scrie...
Art. 21. -
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv

apoi:
(3) Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale


Asadar omul ales ar trebui sa fie prezent (pentru a fi ales prin vointa sa) sau, eventual sa-si trimita in scris acordul de a fi ales.

Dar o hotarare luata de adunarea generala poate fi contestata in 45 de zile de catre orice proprietar, inclusiv de catre cel ales. Oricum nu intra in atributiunile administratorului sa conteste o hotarare a adunarii generale. Daca administratorul este proprietar poate sa conteste hotararea adunarii generale ca si proprietar si nu ca administrator.
Dupa cum inteleg, se poate contesta alegerea sefului de scara, care nu a fost prezent si nu si-a trimis reprezentantul (sotia), nici nu si-a manifestat acordul in scris, el refuzand de fapt se participe la sedinta, contestatie pe care poate sa o faca proprietarii membrii ai asociatiei ( ce numar de proprietari ? ) , in termen de 45 zile.
Mentionez ca eu in calitate de administrator sunt si proprietar in cadrul asociatiei.
Conform art 21. se poate revoca functia , urmand a se discuta noi alegeri intr-o viitoare sedinta. Este nevoie de mai multe semnaturi ale proprietarilor?
Multumesc!
Si mai ales tineti cont ca nu exista nicaieri, in afara de folclorul popular de la bloc, notiunea de sef de scara.
Ce alegeti Dv. sau ati ales este membru al comitetului executiv. Ca in cadrul comitetului se stabileste ca omul sa colaboreze cu administratorul pentru diverse aspecte si pentru scara respectiva este altceva si nu se consemneaza in PV....pentru simplul motiv ca administratorul are treaba lui, iar membrii comitetului executiv au treaba lor.

Alte discuții în legătură

Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Activitati asociatii de proprietari costin23 costin23 - o persoana care nu este proprietar si nici coproprietar poate sa fie ales sef de scara intr-o asociatie de proprietari sau cel putin membru? - tot aceeasi ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui membru din comitetul executiv crissruc crissruc Daca la adunarea generala a proprietarilor au fost alesi un presedinte, un vicepresedinte si 5 membrii in comitetului executiv(sefi de scari)si dupa 3zile unul ... (vezi toată discuția)