avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitet executiv asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitet executiv asociatie proprietari

Buna ziua!
Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare:
S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului executiv.
Presedinte, vicepresedinte, sef de scara.
Problema este ca seful de scara nu a participat la sedinta. Este valabila alegerea sa in functie?
A fost anuntat de sedinta dar a motivat ca el nu vine la sedinta duminica.
Normal dupa gandirea mea trebuie convocata alta sedinta si facute alte alegeri.
Persoana care nu a participat si care a fost propusa nu poate acupa functia in cauza.
Pot sa anexez la procesul verbal o notificare in acest sens si sa arat cauzele, persoanei absente si faptul ca nu poate acupa functia daca nu a fost prezent?
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:06, 8 Iulie 2010
Comitetul executiv poate functiona chiar daca are jumatate plus unu din membrii sai, chiar daca au plecat (indiferent de motiv) jumatate minus unul din membrii sai. Asa ca acel membru ales, daca nu participa la activitatea comitetului, nu-i un obstacol pentru functionarea acestuia.
Noi am prevazut in statut ca in cazul plecarii unui membru din comitet (indiferent de motiv), celalti membri ai comitetului pot coopta alt proprietar in comitet care va fi validat sau nu in prima adunare generala.
De ce sa chinuiti o intreaga asociatie din cauza unui membru de comitet care este ales mai mult sau mai putin legal?
Ce va nemultumeste concret pe dv?
Ma nemultumeste faptul ca nu a participat la sedinta, (intentionat), este recalcitrant, lumea nu-l mai apreciaza, a fost pus pe lista comitetului executiv din lipsa altor proprietari dornici sa candideze.
Din aceste motive vroiam sa fac o contestatie in calitate de proprietar cu mai multe semnaturi ale proprietarilor daca este cazul, pentru a anula punerea lui in functie, motivand problemele mai sus aratate.
Multumesc!
Pai, bine, bine, dar de ce nu ati spus aceste lucruri in adunarea generala? Daca dumneavoastra sunteti un proprietar apreciat de ceilalti, ca un om care munceste in asociatie in folosul vecinilor, cu siguranta puteati usor sa influientati intreaga adunare generala sa nu-l mai aleaga pe acel recalcitrant, pe acel om pe care "lumea nu-l mai apreciaza", cum spuneti dv.
Daca lumea nu-l apreciaza de ce l-au votat cu jumatate plus unu?
Nici eu nu apreciez un ales anume, dar daca peste 50% din cei care au participat la vot l-au ales, nu am incotro si-l accept asa cum este.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Activitati asociatii de proprietari costin23 costin23 - o persoana care nu este proprietar si nici coproprietar poate sa fie ales sef de scara intr-o asociatie de proprietari sau cel putin membru? - tot aceeasi ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui membru din comitetul executiv crissruc crissruc Daca la adunarea generala a proprietarilor au fost alesi un presedinte, un vicepresedinte si 5 membrii in comitetului executiv(sefi de scari)si dupa 3zile unul ... (vezi toată discuția)