avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale anularea inregistrarii in scopuri de TVA ord. ANAF ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

anularea inregistrarii in scopuri de TVA ord. ANAF 1786/2010

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
in 5.05.2010 a aparut in Monitorul oficial nr. 292 ordinul ANAF nr. 1786/2010, referitor la inregistrarea din oficiu a firmelor in scopuri de TVA.
O cunostinta a infiintat un SRL in 2004, dar fara sa intrebe pe nimeni a inregistrat-o la ANAf ca platitoare de TVA, cu toate ca conditia era si este si in prezent sa nu depaseasca plafonul de 35000 euro. Nu a depasit niciodata aceasta suma dar a platit de atunci si pana in prezent TVA.
In baza ordinului ANAF 1786/2010, dupa cum inteleg eu, poate sa renunte la plata TVA aducand ca dovezi documente contabile. Am inteles eu bine? Probabil mai sunt multi in aceasta situatie.
Aici este paragraful care intereseaza cel mai mult:
"In situatia in care, dupa comunicarea deciziei si a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA, contribuabilul se prezinta la organul fiscal competent cu documente din care rezulta ca nu are obligatia sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA sau daca din constatarile organelor de inspectie fiscal rezulta ca inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA a fost facuta pe baza unor informatii insuficiente, organele fiscale competente vor anula inregistrarea in scopuri de TVA a respectivului contribuabil. Anularea inregistrarii se va efectua cu efect din prima zi in care contribuabilul a fost inregistrat."

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 20:58, 6 Iulie 2010
Teoretic, dar practic este greu de trecut de la platitor la neplatitor de TVA. Vor fi controlate actele.
Va multumesc. Oricum, persoana in cauza ia in considerare si optiunea de suspendare a activitatii pe 3 ani sau de radiere a firmei si in paralel de infiintare a PFA. O seara frumoasa in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva la o firma suspendata razvandmn razvandmn Firma A infiintata in 2005 ca neplatitoare de TVA se inregistreaza in scopuri de TVA in 2007 , apoi in 2009 isi suspenda activitatea iar in 2010 reia ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva feliciagl feliciagl Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care si-a suspendat activitatea la reg com, am primit o decizie de la finante prin care mi se comunica ca firmei mele ... (vezi toată discuția)