avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... studii universitare pe loc de buget ptr cetatean ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

studii universitare pe loc de buget ptr cetatean non-UE cu permis de sedere permanenta

Are un cetatean non-UE cu permis de sedere permanenta in Romania, care a absolvit liceul in Romania si a obtinut diploma de bacalaureat aferenta, dreptul de a se inscrie la concursul de admitere la facultate ca si studentii romani si sa obtina un loc de la buget? Daca intra la "cu taxa" se aplica taxele ca pentru studentii romani sau cele (mult mai mari) pe care le platesc studentii din tari terte UE?
Cel mai recent răspuns: karinai , utilizator 10:33, 7 Iulie 2010
Nu cred ca un cetatean strain, non UE poate ocupa un loc la buget intr-o institutie de invatamant superior, iar la locurile cu taxa, cred ca se va incadra la taxe ptrt.cetatenii straini.Dar, avind in vedere ca institutiile de invatamant superior se bucura de autonomie, pot hotari aceste lucruri.
Nici in contextul OUG 194/2002 art. 75?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Membru de familie non ue (romania) Bushito Bushito Eu (cetatean roman) si partenerul de viata (cetatean liberian -non EU-) avem un copil (cetatean roman). El a obtinut permisul de sedere (valabil 5 ani) ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile cetatenilor non ue pe teritoriul romaniei! Denisaluca Denisaluca Caut si nu gasesc o lege , cu siguranta nu caut bine despre drepturile cetatenilor non-ue pe teritoriul Romaniei. Mai exact drepturile cetatenilor non -ue ... (vezi toată discuția)