avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... buna ziua
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

buna ziua

am un contract de credit in valoare 1600 lei din anul 2008 si de atunci platesc in fiecare luna 130 de lei din luna mai nu am mai putu depune pentru ca am avut niste probleme de sanatate am sunat si leam explicat problema . astazi ma suna si imi spune ca contractul este in curs de executare silita eu totusi vreau sa depun bani fara sa ma execute ei silit . vreau sa precizez ca nu am bunuri mobile sau imobile locuiesc cu parintii . ce sfaturi imi puteti da ?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 23:34, 6 Iulie 2010
Stimata doamna/domnisoara,
intai trebuie sa vedeti daca dupa trei rate consecutive creditul devine scadent..in cazul in care este specifiact acest lucru, cu siguranta institutia de credit l-a declarat scadent si atunci este normal sa apeleze la toate mijloacele legale pentru recuperarea imprumutului acordat!Asadar, contractele de credit constituie titluri executorii prin urmare cu siguranta ca au apelat asa cum au spus la un executor (si cred ca este executor bancar!) sau nu ...depinde daca au unul angajat...
Ideea este ca puteti negocia ori cu institutia de credit ori cu executorul esalonarea debitului, asta daca sunt de acord!
P.S : daca v-au acordat un credit, banuiesc ca au facut-o in baza unei adeverinte de venit nu?.....si daca mai sunteti angajata....pot retine din salariul dvs lunar (poprire) pana la concurenta debitului....si daca alaturi de adeverinta dvs a mai fost prezent un girant/fidejusor...si lui ii pot cere returnarea debitului....asa ca...ganditi-va bine!
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita va rog ajutati-ma? mihaelaiasi mihaelaiasi am un contract de credit in valoare 1600 lei din anul 2008 si de atunci platesc in fiecare luna 130 de lei din luna mai nu am mai putu depune pentru ca am avut ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor simona_tanase282002 simona_tanase282002 O societate X a contractat o linie de credit, avand ca fidejusor o pers fizica Y. Societatea a intrat in insolventa , insa prin planul de reorganizare ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita danielstoica77 danielstoica77 buna seara la toata lumea. va rog respectuos sa ma ajutati cu o informatie. am doua credite la doua banci diferite. nu am mai achitat ratele din 2009 si de ... (vezi toată discuția)