avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecin care a dat foc gardului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecin care a dat foc gardului

Buna seara, un vecin nervos ca a crescut crengile de la rachita pe partea lui mi-a dat foc gardului in 4 locuri, mentionez faptul ca in pamant sub rachita este cablu electric care cred ca s-a fisurat si oricand poate sa se intanple ceva, pagube la gard nu au fost pentru ca era de plasa ma tem pt cablu unde pot face o sesisare? pot sa am pretentii materiale?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:09, 7 Iulie 2010
ar fi posibilitatea unei plingeri penale pentru distrugere...
faceti totusi o sesizare scrisa la politie,ca astazi v-a dat foc la gard ,maine va da foc la casa.nu uitati, luati numarul de inregistrare.
Formulati plangere penala pentru distrugere,conf.art.217 c.pen,impotriva persoanei vinovate la sectia de politie la care sunteti arondat teritorial.
Sesizati in scris posibilitatea unor deficiente la firma de energie electrica.
ar fi bine sa stiti plangerea poate fi depusa la politie sau direct la Parchet
Eu nu inteleg...daca gardul este din plasa, cum i-a dat foc vecinul? spuneti , dealfel si dvs. ca nu au fost pagube la gard. Cablul de sub rachita ar trebui sa fie la oarecare adancime, asa incat nu putea sa fie asa usor afectat. Daca doriti sa obtineti vreo despagubire, va trebui sa dovediti existenta prejudiciului, care trebuie sa fie unul cert. Acest aspect se poate constata c u ajutorul unei expertize.
Este adevarat ca gestul vecinului nu este unul firesc, de buna vecinatate, insa, conform codului civil, crengile care trec in curtea vecinului pot fi taiate de vecinul care este deranjat de acestea. Putea deci, eventual, sa le taie, lucru pentru care nu putea sa fie sanctionat.
Va puteti adresa postului de politie de la dvs. din localitate, cu o plangere, se vor efectua cercetari , insa nu putem sti ce vor decide organele abilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablu electric si stalp pe proprietatea personala libra_oradea libra_oradea Detin un teren la tara. Una din laturile terenului a fost pana recent delimitata de strada printr-un gard viu, deci limita de proprietate nu era foarte ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala neconforma melcsy melcsy buna ziua. am a o problema ft delicata.prelevarea amprentelor relevante pentru instrumentarea cauzei de pe stalpul de curent si de cablul de curent electric ... (vezi toată discuția)
Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)