avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in familie

Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".

Problema este in felul urmator.

Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.

Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc

ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?

va multumesc.
minorul a fost direct la politie deoarece nu mai suporta incapatanarea alor lui de nu veni inapoi in tara.

de la politie au venit a doua zi cu cineva de la protectia copilului si au analizat situatia.
Bun....haideti sa intram in pielea personajelor...de ce nu vrea "copilul" asta de 17 ani sa stea cu familia? Daca era vorba de rele tratamente ar fi avut , slava domnului cui se adresa, si problema asta ar fi avut-o si in tara, nu numai in Spania. Sa presupunem ca, va fi trimis in tara....cui ii va fi incredintat? probabil bunicilor....sau unor rude, care nu vor avea practic nicio autoritate asupra lui.
Parintii oare de ce nu vor sa il lase sa se intoarca? Oare sunt niste oameni chiar atat de incuiati incat sa nu doreasca binele propriului copil? Mda...AVLIL...probabil l-au luat sa il scoata la cersit/spalat parbrize si sa scoata bani de pe urma lui....hai sa fim seriosi...din context nu reiese nik de genu asta.

Si sa recunoastem ca am avut cu totii comportament rebel la anumite varste, asta nu inseamna ca a trebuit sa ni se faca pe plac, or sa ne dam parintii in judecata. Haideti sa nu exageram!!!!!!!!!!!
dreea, eu nu am spus ca parerea mea e cea mai buna si cea mai tare din parcare. Eu nu cred ca e normal. Si nu ma intereseaza ce-l pun sa faca minorul acolo, poa' sa-l tina numai in puf si aur. El nu pare fericit din ceea ce spune Victor. Si asta e important.
Mai mult, legea spune ca are dreptul sa fie educat in cultura si spiritul Romaniei (nu mai retin exprimarea legala exacta) si el nu pare a avea asta. Asta e doar parerea mea si doar ceea ce as face eu. e important sa lupti pentru ceea ce vrei, indiferent de varsta. Iar adultii cu adevarat maturi vor ave rabdarea sa explice de ce e mai bun un lucru decat altul. Daca si-au educat copilul sa-i asculte si sa-i inteleaga... Daca nu, e un cerc vicios: platesti pentru cum ti-ai asternut. Crezi ca, daca intr-adevar spune adevarul Victor, acest "copil" nu va pleca din Spania? Se va alege ceva de el?

Eu m-as duce la politie pana s-ar satura de mine. Si la Ambasada ori Consulat. Cauta pe net sa vezi unde sunt sediile acestora.
Sp3edy am si eu 2 intrebari la care te rog sa-mi raspunzi clar, asa fara invaluire:
Cat timp a stat copilul de 17 anu fara parinti in tara?
De cat timp lucreaza parintii in Spania?
Este evidenta greseala parintilor! Dar nu este greseala de a-l fi luat cu ei in Spania ci au gresit cu ani in urma cand l-au lasat in grija bunicilor care in varsta fiind nu l-au putut tine in frau. Acum cand l-au luat acolo spre a-l avea in supraveghere normal ca adolescentul se comporta ca turbat.
Ai dreptate AVLIL! Parintii au gresit, ei trebuie sa plateasca! Nu e normal nici ca l-au lasat de capul lui in tara nici ca l-au luat fortat cu ei. Au dat din lac in putz.
Sper sa-i ajute autoritatile sa se puna de acord.

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa cristina-maria05 cristina-maria05 Buna ..... Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea custodiei de la tata la mama raduanacris raduanacris buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)