Ei .......................sa vedem de unde a inceput totul:
Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".
Problema este in felul urmator.
Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.
Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc
ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?
va multumesc.
DE AICI de unde intelege fiecare ca ce vrea.
Eu am 40 de ani si cred cu tarie ca un copil trebuie interbat ce vrea,cum ii este, si ce se poate face ca sa ii fie bine.
Problema insa a fost prezentata cam asa:
parintii au rapit propriul copil si il sechestreaza maltratandul psihic. ce putem face?
Cine are un copil insa stie ca fiecare varsta are problemele ei , si daca nu ai uitat de cand aveai si tu varsta lui stii ca nu toate deciziile parintilor ti-au placut, si ca ai plans pt. unele care acum le vezi cu alti ochi.
Consilierea parinte - copil este una, acuzatia de maltratare si si aducerea minorului in tara este alta;)