avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in familie

Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".

Problema este in felul urmator.

Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.

Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc

ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:13, 16 Iulie 2007
adelaida draga am date cate cu carul despre el dar citeste cu atentie. NU DAU DATE DESPRE EL.precum nume, localitatea in care sta, orasul unde e plecat , telefon si altele dintrastea.date am despre el cate vrei. dar nu dau public.
nu apuc nici sa raspund, se putea interpreta si cum am scris eu

adelaida draga am date cate cu carul despre el dar citeste cu atentie. NU DAU DATE DESPRE EL.precum nume, localitatea in care sta, orasul unde e plecat , telefon si altele dintrastea.date am despre el cate vrei. dar nu dau public.

]]

Deci hai sa scurtam aceasta discutie. Daca vrei sa faci ceva, da un telefon la " Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului " si explica despre ce este vorba. Ei sunt cei in masura la care trebuie sa apelezi.
mersi mult aNdreiD. sper sa se poata face ceva si de aici .eu tocmai asta intentionam sa aflu. poate sa sune in romania si sa explice sau trebuie contactata o asemenea institutie din Spani.

adelaida k sa fiu clar. date nu dau dar sunt.
Nu dorea nimeni date ca nume, localitate etc.
ai primit un raspuns care iti convine, deja.
Problema este mai complexa, nu se pune problema unde sta si atat, cine il va intretine, supraveghea etc.
Daca nu este incurajat si nu va fugi, si din Spania cam dificil, si doar pt. scoala si atat putin probabil.
Poate ca este scoala din Ro. asa mai buna dar de muncit la final se duc tot in Spania elevii nostri.

Alte discuții în legătură

Schimbarea custodiei de la tata la mama raduanacris raduanacris buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa cristina-maria05 cristina-maria05 Buna ..... Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)