avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut cu risc cat mai mic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut cu risc cat mai mic

Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.

Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:16, 12 Iulie 2007
Luand in considerare faptul ca doriti sa folositi banii firmei si nu ai dvs. personali, se poate legal si fara risc (daca este si acceptat , desigur) ca firma sa cumpere o parte de actiuni ale celeilelte firme, sa devina actionar si in aceasta calitate sa crediteze cealalta firma cu suma necesara pe care o poate recupera prin returnarea banilor catre asociat ( firma dvs. in acest caz)
Sincer nu prea am inteles varianta asta :(
In mod legal o firma nu poate imprumuta o alta firma decat daca este banca.
O firma poate sa fie asociat al altei firme si in aceasta calitate poate sa crediteze firma respectiva.
a fost mai clar?
OK.
Insa imi pare complicat.
Eu ma ganmdeam sa-i fac transferul in contul lui in baza unui CVC, el sa-mi scrie un cec pe care eu sa-l pot introduce in banca in data scadentei si apoi sa reziliem contractul

Ce parere ai de varianta asta? E ceva care sa fie in neregula?
vorbeam de riscuri, nu?
ar fi o varianta dar daca nu reziliaza contractul?Sa fie scris deja din start CEC ?
cam complicasel

Alte discuții în legătură

Recuperare sau pierdere avans prima casa justauser justauser Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune importanta,va rog? ionelutzapop ionelutzapop Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare garsoniera myk_romania myk_romania Buna seara tuturor. Am si eu doua probleme si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri...daca se poate. 1. Am semnat un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)