avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare sau pierdere avans Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare sau pierdere avans Prima casa

Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc avansul inapoi. Nu am de unde sa dau acesti 2000 de euro diferenta, cum imi iau avansul inapoi? Proprietarul zice ca intrebat la notar si ca nu trebuie sa imi dea banii inapoi, ca banca mi-a acordat banii, chiar daca sunt mai putini.
daca nu aveti de unde sa dati inca 2000 de euro, ci acordul vanzatorului puteti face un act aditional la promisiune prin care sa micsorati pretul.
Proprietarul vrea si aia 2000 de euro, ar fi dispus sa i-i dau in cateva luni, dar eu chiar nu am de unde. Deci, am pierdut avansul sa inteleg?
da. in acest caz.
Depinde ce ati scris in promisiune. Nu stiu ce culpe ati prevazut si ce situatii de rezolutiune a promisiunii.
Si mai departe ce e de facut? Cum se desface contractul?

Alte discuții în legătură

Achiziționare apartament prin prima casa Catalinaopra Catalinaopra Buna seara!vreau sa achiziționeze un apartament de 45.000€ dr ex.banca imi acorda 45.000+avansul de 5% rezultând un împrumut de 47400€.daca propietarul ... (vezi toată discuția)
Pot recupera avansul dat pentru prima casa dacă banca nu a aprobat imprumutul? Kiks Kiks Am incercat sa cumpar o locuinta, evaluatorul nu a evaluat casa la suma ceruta. Cum pot recupera avansul dat de 5%? (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)