Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc avansul inapoi. Nu am de unde sa dau acesti 2000 de euro diferenta, cum imi iau avansul inapoi? Proprietarul zice ca intrebat la notar si ca nu trebuie sa imi dea banii inapoi, ca banca mi-a acordat banii, chiar daca sunt mai putini.
Pretul nu s-a schimbat, dar evaluarea e mai mica si nu-i da banca toti banii de care are nevoie. De exemplu:
50.000 euro pret, avans 5.000 euro. La evaluare apartamentul face 48.000 euro, minus avansul de 5.000 euro, banca ar mai da doar 43.000 euro, restul de 2.000 euro trebuie sa-l puna cumparatorul care zice ca n-are de unde. Pretul de vanzare ramane de 50.000 euro care s-ar acoperi astfel: 43.000 euro banca, 7.000 euro clientul.
Parere personala: Pierdeti avansul (in functie de ce aveti in antecontract), dar va creati si probleme cu fondul de garantare pe viitor.
Bună ziua. Am semnat un antecontract cu un cumparator cu prima casă. Evaluarea a fost cu 4000 de euro mai putin fata de prețul cerut de mine, deocarece banca nu a vrut sa evalueze si balconul cu gradina+locul de parcare. Cumparatorul spune ca nu poate achita diferenta de 4000 de euro si isi vrea avansul inapoi. In antecontract este o clauza care spune asa: in cazul in care fondul de garantare sau banca va refuza avordarea creditului din motive legate de situatia juridică sau tehnica a imobilelor, promisiunea va fi desfiintata si cumparatorului i se va inapoia avansul. Banca acorda 95% din pretul evaluarii, iar restul de bani trebuie sa ii plateasca cumparatorul. Cumparatorul nu vrea acest lucru, iar banca vrea sa favorizeze clientul lor si sa incadreze ptoblema ca fiind una tehnica. Este legal acest lucru? In drclaratia bancii scrie clar ca se acorda creditul dar pt o suma mai mica. Ce e de făcut?