avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot recupera avansul dat pentru PRIMA CASA dacă banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot recupera avansul dat pentru PRIMA CASA dacă banca nu a aprobat imprumutul?

Am incercat sa cumpar o locuinta, evaluatorul nu a evaluat casa la suma ceruta. Cum pot recupera avansul dat de 5%?
Cel mai recent răspuns: Kiks , utilizator 14:10, 14 Mai 2018
Depinde cum a fost incheiata promisiunea de vanzare. Daca in antecontract se specifica faptul ca in cazul neacordarii creditului, avansul se inapoiaza, aveti dreptul de a va cere banii inapoi.
Daca nu s-a specificat aceasta situatie, faptul ca nu reusiti sa strangeti banii necesari achitarii pretului pana la termenul stabilit este asimilat culpei dvs. Cu alte cuvinte, din "vina" dvs nu se achita pretul si nu se semneaza contractul, caz in care pierdeti avansul in favoarea vanzatorului.
!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sau pierdere avans prima casa justauser justauser Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc ... (vezi toată discuția)
Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)