avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare sau pierdere avans Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare sau pierdere avans Prima casa

Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc avansul inapoi. Nu am de unde sa dau acesti 2000 de euro diferenta, cum imi iau avansul inapoi? Proprietarul zice ca intrebat la notar si ca nu trebuie sa imi dea banii inapoi, ca banca mi-a acordat banii, chiar daca sunt mai putini.
Ca sa nu pierdeti avansul va imprumutati si dati cei 2000 euro.

Nu am inteles cum a rezultat un alt pret decat cel care trebuia sa fie dar ar putea sa nu conteze.

In antecontract s-a trecut un pret care se poate modifica dupa cum bate vantul?
contractul este legea partilor, daca partile convin sa modifice pretul aceasta se poate face printr un act aditional la antecontract, pana in semnarea definitiva a contractului de vanzare.
De ce sa nu se poata? care ar fi inconveninentul sau ce s-ar incalca?
Verificati antecontractul, discutati cu notarul si eventual cu un avocat. Clauzele de genul acesta acopera in general riscul de neacordare a creditului indiferent din ce cauze (evaluare mai mica, schimbare de proceduri etc.).

Nu va alarmati; daca doriti trimiteti-mi antecontractul pe bogdanmateescu@yahoo.com sa va spun ce si cum..
Daca in contract zice ca banca trebuie sa va imprumute 10.000 (si atunci cumparati), dar v-a dat doar 8.000. Nu e vina dumneavoastra si avansul trebuie restituit. Daca respectivul nu vrea sa va restituie, trebuie sa deschideti proces. Discutati cu un avocat.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
GermanAlex, utilizator
GermanAlex a scris:

Daca in contract zice ca banca trebuie sa va imprumute 10.000 (si atunci cumparati), dar v-a dat doar 8.000. Nu e vina dumneavoastra si avansul trebuie restituit. Daca respectivul nu vrea sa va restituie, trebuie sa deschideti proces. Discutati cu un avocat.

Sunt de părere ca este corect sub aspect juridic.
Dar depinde ce scrie în contract cu privire la riscul suportarii contractului.

Alte discuții în legătură

Achiziționare apartament prin prima casa Catalinaopra Catalinaopra Buna seara!vreau sa achiziționeze un apartament de 45.000€ dr ex.banca imi acorda 45.000+avansul de 5% rezultând un împrumut de 47400€.daca propietarul ... (vezi toată discuția)
Pot recupera avansul dat pentru prima casa dacă banca nu a aprobat imprumutul? Kiks Kiks Am incercat sa cumpar o locuinta, evaluatorul nu a evaluat casa la suma ceruta. Cum pot recupera avansul dat de 5%? (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)