in anul 2006 am filmat o reclama ptr paine, au venit la noi la munca spunand ca au nevoie de o fata si m au ales pe mine, spunand ca directorul le a dat voie, am filmat , nu am semnat nimic, am filmat si mi au spus ca daca reclama va fi aprobata va vor contacta.M am trezit ca apar la tv post local, in reclama . I am contactat si nu am obtinut nici un rspuns am contactat si directorul soc. care a cerut reclama si la fel nici un raspuns. pot sa i mai dau in judecata??am castig de cauza??
fiti mai explicita in relatarea situatiei de fapt:
-ce calitate aveati dvs.- salariat la fabrica de paine?
-cei care au filmat cine erau? aveau autorizarea angajatorului dvs?
-ce clauze contractuale ati semnat cu firma la care lucrati (fabrica de paine)
din relatarea de mai sus nu se intelege prea mare lucru. Descrieti in detaliu situatia de fapt.
Ba se intelege foarte bine. Puteti sa-i dati linistita in judecata, cat timp nu au un contract cu dvs pt drepturile conexe dreptului de autor pentru prestatia dvs (ca actor) in clipul respectiv.
Am avut un caz similar si nu numai ca nu s-a mai ajuns in instanta dar titlarul pitchului (contul de publicitate resoectiv) a platit o suma mare de bani unuia din actorii unui clip, pt ca agentia de casting nu asigurase drepturile conexe necesare, mult mai mare decat onorariul convenit si niciodata platit.