avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde e dosarul??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde e dosarul??

buna ziua!

__o plangere penala la IPJ a devenit dosar penal.
__de acolo cica a plecat la parchet inca din ianuarie anul acesta.
__la parchet mi se spune ca nu e...nu a venit...e in stand by:O..si pur si simplu nu e la ei. dau ei telefoane sa vada "daca" chiar au trimis cei de la IPJ dosarul la ei.
__am facut iarasi cerere scris la IPJ cu acelasi raspuns ca s-a trimis la parchet.
__la parchet am facut cerere de studiere dosar si sa aflu in ce stadiu este inca din ianuarie anul acesta si nu mi-a venit nici un raspuns pana in prezent.
__deci....unde se afla acest dosar pana la urma? cum pot sa aflu? ce pot sa fac? cui ma mai pot adresa? pot face o plangere ceva de tergiversare?
__mai rau e ca solutia acestui dosar imi va servi in tribunal plus de-asta e un caz nu chiar asa neglijabil de fals in declaratii si uz de fals.
__chiar nu inteleg:hammer:. care este drumul unui dosar penal? care sunt procedurile? de ce nu mi se spune unde e si nu se solutioneaza odata???

ps. ba chiar mi s-a spus ca eu nu am acces la dosar ca...nu sunt parte in el...dar sunt mandatar al partii vatamate. chiar nu am acces cum zic dansii??:help:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:22, 8 Iulie 2010
dupa intocmirea dosarului penal,aceste se trimite la parchet
raspuns trebuie sa vina in max 20 zile de la cerere
aveti dreptul sa studiati dosarul
Pentru tergiversare,redactati o cerere in care sa va treceti datele de identitate si sa expuneti pe scurt situatia de fapt, cerand un raspuns in termen legal...cererea o depuneti prin registratura si pastrati o copie pe care vi se va aplica o viza!

poate se asteapta vreo expertiza grafoscopica sau ceva.insistati asupra dosarului prin cereri,sau trimiteti un avocat si sunt sigur ca in cel mai scurt timp,se va gasii dosarul.
eu am avut aceeasi problema , motiv pt care am facut o cerere catre parchetul de pe langa ICCJ , in care le+am explicat ca nu stiu unde se afla de fapt dosarul meu, iar acestia mi-au trimis raspuns foarte repede iar la doar 2 zile am primit raspuns si de la parchetu unde este de fapt dosarul
Recomand cu caldura acelasi mod
am fost astazi si am mai facut o cerere si la parchet sa-mi dea in scris ca dosarul nu e la ei. i-am amenintat eu si cu DNA-ul...:P..poate poate...sa vedem ce or mai zice de data asta. pe urma daca chiar nu mi se da un raspuns fac plangere direct la tribunal impotriva parchetului...:tooth:..pai nu se mai poate.

va multumesc frumos!
Fie mergeti cu un memoriu in audienta la primul procuror al parchetului care instrumenteaza cazul,fie la seful sau ierarhic de la organul superior,in care aratati situatia si solcitati detalii despre stadiul de solutionare al cauzei ca si depunerea de diligente in vederea urgentarii solutionariii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
ma confrunt cu o problema de caz,in drept penal,daca ma poate ajuta cineva... w-kristine w-kristine Tatal meu,a mostenit o avere in urma decesului parintilor lui iar fratii tatalui meu l-au declarat decedat pe tatal meu pentru a beneficia doar ei de mostenire ... (vezi toată discuția)
Cati ani poate sa dureze o cercetare penala ? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua . Stimate doamne si stimati domni avocati, vreau pentru inceput sa-mi exprim admiratia si respectul pentru tot ce faceti pe acest forum! Cred ca nu ... (vezi toată discuția)