avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cati ani poate sa dureze o cercetare penala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cati ani poate sa dureze o cercetare penala ?

Buna ziua .
Stimate doamne si stimati domni avocati, vreau pentru inceput sa-mi exprim admiratia si respectul pentru tot ce faceti pe acest forum! Cred ca nu va e usor sa va rupeti din timpul liber pentru a raspunde intrebarilor puse de atatia useri !
Va multumim ! :vishenka:
Am si eu o problema , la care astept un sfat, o solutie :
Am facut impreuna cu alte doua persoane o plangere penala ptr. inselaciune in luna martie 2008.
S-a facut cercetarea judiciara la circa 10 Bucuresti, si in luna august 2008 s-a dat INCEPEREA URMARII PENALE.
Am facut cereri catre parchetul de pe langa Judecatoria sect.3, pentru a afla unde este si cine instrumenteaza dosarul. Asa am aflat ca este la sectia de cercetari penale de la circa 10 politie.
In ianuarie 2009 am fost chemate pentru a da declaratii, urmand ca eu sa fiu chemata pentru expertiza grafoscopica.
Mentionez ca din luna decembrie 2008 am angajat un avocat.
Tot cu "presiuni" din partea avocatului, in luna martie 2009 am dat probele de semnatura.
Deoarece nu se mai misca nimic, si stiam ca inculpata in cauza nu fusese chemata la nici o audiere, am facut la parchet o cerere de tergiversare a dosarului,apilie 2009 care ne-a fost respinsa ca nefondata in temeiul art.275 C.proc. pen.
Nu ne-a multumit raspunsul, am obtinut o audienta la Prim Procurorul sect.3, care ne-a cerut sa facem un memoriu, iunie 2009, la care am primit exact acelati raspuns de respingere, cu mentiunea ca cercetarile au fost partial finalizate, si dosarul urmeaza a fi inaintat parchetului.
Dupa cum vedeti, nu am stat degeaba, impreuna cu avocatul am insistat cat am putut.
Intrebarea mea este ce as mai putea face, ca dosarul sa ajunga cat mai repede la instanta de judecata.?
Ma gandesc sa ma adresez cu o sesizare la Parlament, (cu campania electorala poate ma asculta cineva......, ) si la Prim Procuror al Romaniei !
Stiu ca sunt multe dosare de cercetat, al nostru e " parfum" acest lucru mi-a fost confirmat de organul de cercetare, dar eu m-am zbatut sa aduc la dosar probe clare, oficiale, care atesta vina persoanei reclamate, care nu e chemata la audieri.
Se asteapta sa treaca trei ani, sa se prescrie ?
Va multumesc, cu mult respect,
Octavia Turbatu :bow:

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:45, 17 Septembrie 2009
Nu sunteti singura in aceasta situatie. Din pacate, rezolvarea unei plangeri poate dura si ani.
Din pacate este foarte dificil sa se ajunga intr-un timp rezonabil la o solutie, si ma refer la rechizitoriu cu punerea in miscare a plangerii penale.
Oricum este vina procurorului de caz pentru ca nu solicita si nu sanctioneaza tergiversarea dosarului de catre politisti.
Faceti petitie scrisa la Procurorul General si la CSM, asta ar fi macar o ultima incercare de a determina procurorul de caz sa-si faca timp si pentru dosarul d-voatsra., nu numai pentru cele asa-zis"urgente".
Pai, daca ar fi sa asteptam ,dupa o ordine anume,prin 2050 ,sunt sanse de solutionare...:D,prioritate au dosarele cu morti de la revolutie, cu mineriadele, cu flota, cu Nastase...:D,glumesc desigur...
Incercati la Parchetul General, insistati, cine stie.
insistati ca sigur aveti sanse cu greva asta a magistratilor !! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)
Mersul dosarului penal alina_bt alina_bt Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra mersului dosarului penal In urma cu 1 luna de zile mi-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea ... (vezi toată discuția)
Tergiversare cercetare penala scarlet scarlet Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in ... (vezi toată discuția)