Buna ziua,
sunt casatorita de un an jumate, avem un copil minor, nu ne mai intelegem in niciun fel si am inceput sa punem problema divortului. sotul meu este cetatean strain, este artist si lucreaza sporadic, cand prinde cate un contract la diverse teatre din strainatate. intrebare: pentru calcularea pensiei de intretinere a minorului, cum dovedesc veniturile realizate de sotul meu? eu nu am niciun contract in baza caruia lucreaza el. cum se procedeaza? va multumesc.
La baza de calcul a pensiei de intretinere vor sta veniturile nete cu caracter constant pe ultimele sase luni. Veniturile sporadice nu vor fi luate in calcul. Daca nu reusiti sa dovediti ca are venituri permanente, pensia de intretinere va fi stabilita raportat la salariul minim pe economie. Daca este cetatean strain, o idee ar fi sa transcrieti casatoria in tara lui si sa divortati acolo. Poate legile lor referitor la pensia de intretinere va sunt mai favorabile.
de acord cu m_ella.
cu precizarea ca daca e cetatean strain , se poate calcula pensia la nivelul salariului minim garantat din tara al carui cetatean este ( asta daca e mai favorabil)
Divorț cu minori
ana500
Bună ziua .
Am nevoie de câteva indicații, sfaturi juridice în privința unor probleme legate de divorț.
Sunt căsătorită de 10 ani . Împreună ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil
emila
Buna ziua.
Ajutor! Totusi nu are nimeni un raspuns pentru aceasta intrebare?Este foarte posibil ca fostul sot sa aiba venit in strainatate dar merge pe ideea ... (vezi toată discuția)