avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CALCUL CONCEDIU
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CALCUL CONCEDIU

Doresc sa stiu cum se calculeaza concediul medical si concediul de odihna la un salariu minim pe economie
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 00:47, 9 Iulie 2010
Pentru concediul medical se face o medie zilnica luand in calcul veniturile pe ultimele 6 luni (se aduna veniturile si suma rezultata se imparte la nr total de zile lucraroare din toate cele 6 luni), aceasta medie zilnica se inmulteste cu nr de zile de CM, apoi cu procentul de boala. Din suma rezultata , zilele lucratoare din primele 5 calendaristice se suporta de angajator iar restul din fass.
Pentru Concediu de odihna se face aceeasi medie zilnica, dar pe ultimele 3 luni, (luandu-se in calcul salariul de incadrare , plus sporurile ce intra in baza de calcul al CO),dupa care se inmulteste cu numarul de zile de CO de care beneficiaza angajatul in luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pt concediul medical demenyandreea35 demenyandreea35 Buna ziua.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se calculeaza acel procent de 75% la concediul medical?Se aplica la baza de calcul sau la venitul net>?eu am un ... (vezi toată discuția)
Baza calcul medical Vioreld Vioreld buna ziua. care este baza de calcul la un medical pe o luna in care avem: salariul tarifar 720 lei; zile lucratoare 20; lucrate 9; concediu fara plata: 11; ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in continuare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat medical initial, urgenta medicala (cod 06), cod diagnostic 745, 3 zile. apoi, alt certificat, in continuare, boala obisnuita (cod ... (vezi toată discuția)