avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunde societatea????
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunde societatea????

Un sofer al societatii noastre care transporta marfa catre clientii nostrii a accidentat grav o masina. Atat masina noastra cat si masina implicata sunt grav avariate. Accidentul a avut loc dimineata, in timpul programului de lucru. Intrebarea este daca raspune prepusul pentru comitent. Ce se intampla cu societatea in cazul asta??
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 11:14, 7 Iulie 2010
raspunderea comitentului pentru prepus exista si este reglementata de codul civil. in functie de vinovatia soferului angajat al societatii dv. se poate stabili o asemenea raspundere. asteptati finalizarea cercetarii penale si, numai dupa aceea, se poate lua in calcul eventualele daune ce trebuiesc achitate partilor vatamate.
O sa fiti mai mult ca sigur chemati in garantie ca persoana responsabila civilmente, dar o sa va slaveze asigurarea daca o aveti.
Comitentul va fi tras la raspundere pentru fapta prepusului daca sunt indeplinite anumite conditii si anume:
generale :
- existenta unui prejudiciu,
- existenta unei fapte ilicite
- existenta unui raport de cauzalitate
- existenta vinovatiei.
speciale :
existenta raportului de prepusenie
prepusul sa fi savarsit fapta in functiile ce i-au fost incredintate.
Comitentul poate avea apoi dreptul la o actiune in regres , pentru a recupera prejudiciul de la prepus.........


~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1000 vechiul cod civil everestiuc everestiuc Trei angajati ai mei impreuna cu o angajata a victimei au prejudiciat victima de o suma de bani. La procesul penal firma mea este chemata ca parte ... (vezi toată discuția)
Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Executarea unei firma cu activitate suspendata Mary136 Mary136 Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Un sofer de camion a facut un accident minor (soldat doar cu daune materiale) in Germania in 2016. Se pare ca firma nu ... (vezi toată discuția)