am un auto in leasing, de doi ani si trebuie sa platesc rca ca pers. juridica, eu fiind pers. fizica .de ce?rca este la astra .alte societati de asigurare fac diferentierea exemplu omniasig.ce pot face in acest caz?imi pot schimba soc. de asigurare?
Societatea de leasing, este proprietar si este p.j., deci nu este posibil sa se incaseze tariful de p.f., decat daca se incalca regula (fraudulos ori prin derogari interne)Nu acelasi lucru se intampla la contractele in rate sau credit bancar auto, unde proprietarul este p.f. (cumparatorul)
multumesc ptr. raspuns.dar mai am o nelamurire,am sunat la firma de leasing si i-am intrebat de valoarea rca.dinsii mi-au spus ca se va modifica felul plati.ulterior primesc factura care nu era modificata.ii sun si ii intreb de ce nu sa modificat,raspunsul fiind foarte rece si rastit.si tot ei mi=au spus ca omniasig va face diferentierea dintre p.j. si p.f. ulterior am facut o plingere la opc.referitor la articolul din contract care se refera la asigurare care dupa parerea unui avocat este neclar. zilele trecute primesc mesaj de la firma de leasing ca am rate restante adica 3 (rata masini ,casco si rca) sunindui mi sa vorbit rastitsi amenintator .de ce ? si de ce imi sunt trecute penalizari la rata masinii daca a fost platita la zi? multumesc anticipat.
Fiecare firma de leasing are propriile sale conditii pe care nu le cunoaste decat cel care are contract cu ei. Incercati sa le spuneti ca renuntati la masina si ca le-o predati si vedeti care va fi pozitia lor. Eu cred ca vor schimba foaia.
Probleme leasing auto
pyerr79
Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank.
Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)