am avut un proces care s-a terminat in februarie 2010...mai exact...am fost oprit de politie...si la etilotest aveam o alcoolemie de 0.89 .am primit o pedeapsa de 8 luni de inchisoare cu suspendare....si astazi am primit acasa o hartiepe care scrie ...titlu executor nr........natura obligatiei fiscale: cheltuieli judiciare, documentul prin care s-a evidentiat suma de plata: ***/2010 din 10.5.2010 emitent judecatoria botosani, termen legal de plata sau perioada pt care a fost calculata majorarea de intarziere/dobanda/penalitate : 01.06.2010 ..cuantumul sumei datorate ..560
vreau sa stiu...este vorba despre niste cheltuieli de judecata care nu le-am platit?daca nu le platesc..ce se intampla?multumesc anticipat
Cheltuielile de judecata respective au fost stabilite in sarcina dumneavostra prin hotararea de condamnare. Asta inseamna ca, daca nu le-ati contestat in termen legal, trebuie sa le achitati.
Daca s-a emis un titlu executoriu inseamna ca va urma o executare incepand cu sumele pe care le-ati putea avea in vreun cont sau asupra bunurilor personale, pentru care tot dumneavoastra veti suporta cheltuielile.
Mai bine mergeti la finantele locale (acolo sunteti luat in evidenta cu suma de plata) si achitati. Se poate plati si in rate, cate putin, din cand in cand , pana la acoperirea debitului integral. E bine sa incepeti sa platiti cat mai curand pentru a nu se acumula penalitati/majorari de intarziere si pentru a nu se continua cu executarea.
Majorari intarziere
Iael
Buna ziua ,
As vrea sa va intreb daca stiti cumva daca a aparut o lege sau un proiect de lege cu privire la scutirea de la plata majorarilor de ... (vezi toată discuția)