avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... abonament telefonie neplatit- consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

abonament telefonie neplatit- consecinte

Buna seara,
in 2010 mi-am facut abonament la [editat] si am cumparat un telefon, ab era pe 2 ani. in 2011 am facut ultima plata la acest abonament dupa care din motive personale nu am mai reusit sa fac plati, am primit telefoane timp de cateva luni dupa care pana in momentul de fata nu am mai primit nimic, nici nr nu il mai am pt ca l-au inchis dar nici pe adresa de acasa nu am primit nimic.ce sa inteleg? ce se poate intampla?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: TincaToniF90 , utilizator 23:46, 9 Mai 2013
Se poate intampla sa va actioneze in judecata si apoi sa va execute silit pentru datoria rezultata.. abonament neachitat, penalitati de intarziere calculate conform contractului, cheltuieli de judecata, cheltuieli executare si onorariu executor.
Se pot adresa instantei in termen de 3 ani de la data scadentei, timp in care penalitatile curg.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Fiind vorba despre un abonament de telefonie, obligatia achitarii c/val aboanemntului chiar si in cazul in care nu aveti convorbiri exista.
Incepand din anul 2011, pana in anul 2012 , sumele cu titlu de abonament neachitate la scadenta sunt producatoare de majorari de intarziere si dobanzi.
Termenul in care societatea de telefonie mobila poate cere restituirea sumei este de 3 ani de la scadenta si cum este vorba despre plati succesive,lunare,termenul scadent se calculeaza pentru fiecare in parte.Prin urmare, termenul de prescriptie se poate considera implinit pentru unele facturi in 2014-2015.Pana atunci , nu puteti respira usurat.
adica daca pana in 2015 nu aud nimic de la ei abia atunci inseamna ca am scapat cum s-ar zice?eu as vrea sa incep sa achit dar nu stiu daca se poate sa dau in rate s nu toti banii odata.plus ca perioada pe care am facut abonamentul era de 2 ani, adica mie in 2012 august imi expira perioada contractuala, este posibil ca ei sa imi fi prelungit in cotinuare abonamentul?fara acordul meu?
Nu va vor actiona in judecata pentru ca aceste firme au in proportie de 90% clauze ilegale in contracte,va dau doar exemplu concret acele tarife de reziliere prematura de 200-300 de euro.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la tel mobila adyta2000 adyta2000 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns;in februarie 2011 am platit ultima data abonamentul la telefon iar in martie 2011 a venit de plata 1200 ron.de ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Avertisment de plata - factura restanta carmencita1608 carmencita1608 Buna ziua. Am o problema cu plata unei facturi orange neplatita de sotul meu din 2001 sau 2002 nu stiu exact (nu eram pe atunci impreuna). In ianuarie ne-a ... (vezi toată discuția)