avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea personala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea personala

am fost administrator la o societatea comerciala a carei activitate s-a sfarsit in anul 2001 prin decizia asociastului unic si a fost dizolvata din registrul comertului in 2004(pt.neschimbarea cerificatului de inmatriculare ).Din anul 2001 nu s-a mai desfasurat nici un fel de operatiune pe aceasta socitate.
In acest an s-a deschis procedura de atragere a raspunderii administratorului,conform legii insolventei .
mentionez ca la data de la care soc.nu a mai functionat,a ramas cu un rest de credit nerambursat,pt.care s-au scurs penalizari pana azi.
Intrebarea mea este daca nu cumva aceasta actiune s-a prescris si daca este corecta atragerea raspunderii administratorului in conditiile in care societatea nu a mai functionat din 2001.
multumesc
Cel mai recent răspuns: titirca , utilizator 09:36, 18 Iulie 2007
da mai multe detalii: daca sc a fost dizolvata a fost si radiata? cand s-a demarat procedura insolventei (data exacta!)...s.a.
Nu,societatea nu a fost si radiata.Actiunea cu atragerea raspunderii s-a inceput pe 22 martie anul asta.
si data exacta cand a fost dizolvata? in 2004, cand?
vezi si asta:


Lege nr. 359/2004
din 08/09/2004


privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice

Art. 30. - (1) Neefectuarea preschimbării certificatului de înmatriculare şi a celui de înregistrare fiscală cu noul certificat de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare, până la termenul prevăzut la art. 26, atrage dizolvarea de drept a persoanelor juridice prevăzute la art. 2.
(3) În termen de 6 luni de la data pronunţării încheierii de dizolvare, prevăzută de art. 30 alin. (2), sau, după caz, de la data respingerii recursului formulat împotriva acesteia, reprezentantul legal al persoanei juridice are obligaţia numirii şi înregistrării în registrul comerţului a lichidatorului.
(4) Dacă nu există reprezentant legal ori acesta nu procedează la numirea lichidatorului în termenul prevăzut la alin. (3), la cererea oricărei persoane interesate, formulată în termen de 6 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat numeşte un lichidator de pe lista practicienilor în insolvenţă, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din patrimoniul persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acestuia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei
(5) Dacă până la expirarea termenului prevăzut la alin. (4) nu a fost înregistrată nicio cerere pentru numirea unui lichidator, persoana juridică se radiază din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului
Da,am dat si eu peste acest articol dar tot nu sunt lamurita:la aceasta ora mai poate sa mi se ceara plata restului de credit si a dobanzilor care au ramas neplatite?A intervenit cumva prescriptia sau nu,asta e nelamurirea mea

Alte discuții în legătură

Bunuri abandonate mhulea mhulea Exista o firma care a fost radiata conform: art.31 din L359/2004 - durata societatii expirata. Am citit acum art. 31 din aceasta lege si spune asa la ... (vezi toată discuția)
Lichidare legea 359 lylyna71 lylyna71 In 2006 s-a dispus lichidarea si dizolvarea unor societati prin Legea 359/2004. Nici pana in momentul de fata nu au fost gasiti asociatii, singurele acte ... (vezi toată discuția)
Termen ContSters359380 ContSters359380 O societate a fost dizolvata in 2006 de ONRC pentru nedepunerea situatiilor contabile ! In 2011 s-a deschis procedura falimentului ! Intrebare : Trebuiau ... (vezi toată discuția)