avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare legea 359
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare legea 359

In 2006 s-a dispus lichidarea si dizolvarea unor societati prin Legea 359/2004. Nici pana in momentul de fata nu au fost gasiti asociatii, singurele acte contabile fiind bilanturile depuse la Finante. Cum se poate proceda pentru inchiderea acestor firme?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:28, 8 Septembrie 2011
In cadrul Legii 359/2004 este stipulat:
(3) In termen de 6 luni de la data pronuntarii incheierii de dizolvare, prevazuta de art. 30 alin. (2), sau, dupa caz, de la data respingerii recursului formulat impotriva acesteia, reprezentantul legal al persoanei juridice are obligatia numirii si inregistrarii in
registrul comertului a lichidatorului.
(4) Daca nu exista reprezentant legal ori acesta nu procedeaza la numirea lichidatorului in termenul prevazut la alin. (3), la cererea oricarei persoane interesate, formulata in termen de 6 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (1), judecatorul delegat numeste un lichidator de pe lista practicienilor in insolventa, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din patrimoniul persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acestuia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Se pot lichida societati fara prezenta asociatilor. Problema este sa nu aiba datorii la stat.
problema este ca are datorii la stat
lylyna71 a scris:

problema este ca are datorii la stat


in cazul de fata lichidatorul numit solicita deschiderea procedurii insolventei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea personala titirca titirca am fost administrator la o societatea comerciala a carei activitate s-a sfarsit in anul 2001 prin decizia asociastului unic si a fost dizolvata din registrul ... (vezi toată discuția)
Bunuri abandonate mhulea mhulea Exista o firma care a fost radiata conform: art.31 din L359/2004 - durata societatii expirata. Am citit acum art. 31 din aceasta lege si spune asa la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ginet ginet Am un SRL care nu mai are are activitate din anul 2000. Din anul 2005 nu am mai depus bilanturile contabile anuale si la Registrul Comertului (doar la circa ... (vezi toată discuția)