avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... control srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

control srl

am avut un srl pe care l-am cesionat in urma cu un an si jumatate.persoana care a luat firma,a luat marfa de la anumite societati pe care nu a platit-o.am fost chemat la politie sa spun de unde il cunosc.eu l-am luat din ziar.am avut proces verbal de predare a arhivei societatii.de cateva luni suntem chemati frecvent la garda financiara eu,contabilul si toate firmele cu care am lucrat..........cu acte doveditoare.cei de la garda financiara spun ca au gasit la in declaratia 394 cativa furnizori care se pare ca mi-au dat facturi false.......eu nu am stiut asta.eu am luat marfa ,am achitat-o.omul care a luat societatea nu mai este de gasit nicaieri....cei de la financiar spun ca am facut evaziune fiscala.precizez ca am platit tot ce am avut de plata catre stat pana am cesionat societatea.mi-e foarte frica de ce se poate intampla si as dori un raspuns cat mai curand.va rog!
Cel mai recent răspuns: fox 73 , utilizator 09:29, 20 Iulie 2010
Acest control se poate finaliza cu amenda sau cu trimiterea in judecata pentru infractiunea de evaziune fiscala, in ambele cazuri, aceste masuri sunt supuse controlului judecatoresc. Prin urmare, daca stiti ca nu ati facut nimic ilegal, angajati-va un avocat si stati linistit.
va multumesc pentru raspuns.m-am mai linistit,insa tot nu reusesc sa inteleg de ce imi spun ca sunt obligat sa controlez fiecare societate cu care lucrez.cum?m-au chemat la financiar si mi-au spus ca am obligatia sa controlez fiecare societate?dar nu mi-au spus si cum!
Daca ati predat arhiva ce sa verificat si ce sa controlati?
au spus ca trebuiau controlate toate firmele cu care am colaborat(furnizori)
de unde trebuia sa-mi dau seama ca acele facuturi sunt false?si mi-au spus la politie ca sunt firme care se infiinteaza numai pentru asa ceva.eu de unde trebuia sa stiu?oricum m-au speriat de moarte................m-au intrebat de ce am cesionat firma ca din acte se vede ca mergea foarte bine.le-am spus ca am avut un accident vascular cerebral si nu m-am mai putut ocupa de societate dupa ce m-am imbolnavit.au inceput sa zambeasca ...........asa ca si cum ........oricum nu te credem.nu stiu ce sa mai zic.am vorbit cu un avocat la telefon,i-am expus problema si mi-a spus ca teoretic nu ar trbui sa se intample nimic.....practic ramane de vazut.m-a lamurit definitiv!

Alte discuții în legătură

Facturi false bast bast Buna ziua , Am cumparat marfa in scopul vanzarii cu amanuntul iar in urma unui control de la Garda Financiara mi s-a spus ca facturile sunt false pentru ca ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? anucy anucy IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ... (vezi toată discuția)
Facturi cu probleme ghiata2407 ghiata2407 Buna ziua. Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in ... (vezi toată discuția)