avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... EVAZIUNE FISCALA?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

EVAZIUNE FISCALA?

IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ANGAJATI ,AM FACUT INVESTITII IN SEDIUL FIRMEI,SI CAM ASTA A FOST ACTIVITATEA FIRMEI.LA UN TIMP NU AM MAI PUTUT PLATI IMPOZITELE PE SALARII.IN NOIEMBRIE 2008 AM AVUT CONTROL DE LA GARDA FINANCIARA SI AM SEMNAT UN PROCES VERBAL DE CONSTATARE CA TREBUIE SA PLATIM DATORIA CATRE STAT.AM MAI PLATIT CEVA,CAT AM PUTUT SI IN IANUARIE AM CESIONAT FIRMA PT CA NUMAI PUTEAM SA MERGEM MAI DEPARTE.IN FEBRUARIE AM FOST INSTIINTATA CA AM DOSAR PENAL PT EVAZIUNE SI CA NU CONTEAZA CA AM CESIONAT FIRMA CU TOT CU ACTIVE SI PASIVE,ASA MI-A SPUS ACEL COMISAR CARE ARE DOSARUL MEU.CE ESTE DE FACUT?MA POT ARESTA?CE FEL DE EVAZIUNE ESTE ASTA?SUNT DISPERATA,VA ROG AJUTATI-MA.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:57, 16 Martie 2009
anucy a scris:

IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ANGAJATI ,AM FACUT INVESTITII IN SEDIUL FIRMEI,SI CAM ASTA A FOST ACTIVITATEA FIRMEI.LA UN TIMP NU AM MAI PUTUT PLATI IMPOZITELE PE SALARII.IN NOIEMBRIE 2008 AM AVUT CONTROL DE LA GARDA FINANCIARA SI AM SEMNAT UN PROCES VERBAL DE CONSTATARE CA TREBUIE SA PLATIM DATORIA CATRE STAT.AM MAI PLATIT CEVA,CAT AM PUTUT SI IN IANUARIE AM CESIONAT FIRMA PT CA NUMAI PUTEAM SA MERGEM MAI DEPARTE.IN FEBRUARIE AM FOST INSTIINTATA CA AM DOSAR PENAL PT EVAZIUNE SI CA NU CONTEAZA CA AM CESIONAT FIRMA CU TOT CU ACTIVE SI PASIVE,ASA MI-A SPUS ACEL COMISAR CARE ARE DOSARUL MEU.CE ESTE DE FACUT?MA POT ARESTA?CE FEL DE EVAZIUNE ESTE ASTA?SUNT DISPERATA,VA ROG AJUTATI-MA.MULTUMESC.

:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Daca ai cesionat firma la un boschetar atunci este infractiune.

Legea 31 /1990
Art. 280^1. - Transmiterea fictiva a partilor sociale sau a actiunilor detinute intr-o societate comerciala, in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani.

Pe de alta parte, spui ca dosarul este la comisarul de la garda financiara. Nu inteleg, comisarii de la garda financiara nu fac urmariri penale.
Garda trimite plingerea penala la Politia economica sau la Parchet.
Acestea sunt organele de ancheta penala, nu garda financiara.

Apoi urmarirea penala incepe doar in momentul in care te-au chemat la Politie si ti-au dat Ordonanta/rezolutia de incepere a urmaririi penale si ti-au adus la cunostinta invinuirile.

Daca aceste lucruri nu s-au intimplat, inseamna ca nu a inceput nici o urmarire penala.

Ca sa fii protejata, la orice vinzare de firma, cu pasive si active, ai nevoie de urmatoarele acte:
- hotarire/act aditional cesiune parti sociale mentionate la ORC.
- proces - verbal de predare primire gestiune, evidenta contabila, arhiva, stampile, cec-uri, desfiintarea semnaturilor din banca, etc.
- Hotarire AGA de descarcare de gestiune a vechiului administrator.

Daca nu ai facut unul din actele astea, inseamna ca nu esti protejata si te expui riscului

Eu zic sa ne mai dai detalii.
Cum ai vindut firma? Cui? Roman, strain, boschetar, etc. Mai clar, care sunt acuzatiile? Ce evaziune fiscala? Nu ai depus situatii fiscale? Au fost depuse declaratii si situatii false?

Neplata impozitelor nu reprezinta evaziune fiscala.

Alberto Kurtyan
Parca se vorbea pe la inceputul anului despre largirea atributiei GF, in sensul urmarii penale.In orice caz, trebuie sa fie vorba de o evaziune fiscala de ordinul miliardelor.E ceva ce nu ne-ati spus?!
De exemplu, vreo rambursare de tva?Poate ati mai avut si alte activitati in afara de renovarea sediului.
Are vreo importanta daca este Roman sau strain?
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2009
sandut, utilizator
Activitate pe firma respectiva nu prea a fost,doar sase contracte de prestari servicii care au fost onorate.S-au facut investitii,renovarea sediului,utiliati pt birouri ci bani imprumutati,Am depus actle contabile permanent,sa ocupat de ele o firma autorizata in contabilitate.LA UN MOMENTDAT NU AM MAI PUTUT PLATI IMPOZITELE PE SALARII,Apoi am avut control de la garda financiara si totul a fost in regula doar ca au spus sa platim acele impozite.In decembrie sa oprit definitiv activitatea firmei pt ca numai erau nici contracte si nici bani.Am concediat toti angajatii si am incercat sa imprumutam bani sa achitam impozitele insa nu am mai gasit nicaieri.Dupa care cineva sa oferit sa ne ajute sa ne revenim cu conditia sa intre in firma pe acte,apoi nu a mai vrut a zis ca o sa preia de tot el.I-AM EXPLICAT CA SUNT DATORII,a zis ca nu sunt probleme,le achita el.Asa am cesionat firma prin registrul comertului,am facut un proces verbal de predare a tuturor actelelor,si a datoriilor ,a activelor si pasivelorDupa ce am cesinat firma am primit invitatie la politie pt ca garda finaciara a facut plangere penala.Am fost la politie si a zis ca nu am platit impozitele si ma duc la puscarie.I-am explicat tot ce v-am scris aici si a zis comisarul ca nu il interseaza nimic,ca eu sunt buna de plata,cetateanul care a luat firma nu este boschetar,este om de afaceri.Acum ce este de facut?Chiar ma duc la puscarie?Altceva nu am facut,am tinut firma din scurt,nu am comis nici o infractiune.Va implor spuneti-mi ce am de facut,sunt disperata,nici bani de avocat nu am.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca un patron nu isi plateste datoriile catre Stat poate fi acuzat de evaziune fiscala? Patronul este cetatean turc cu permis de sedere. Daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Am ajuns la capatul puterilor.............. anucy anucy Stiu sunt multi oameni necajiti,ma intreb cum gasesc putere sa mearga inainte...........eu simt ca numai rezist!Il iubesc mult pe DUMNEZEU si nu stiu cum va fi ... (vezi toată discuția)