avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... EVAZIUNE FISCALA?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

EVAZIUNE FISCALA?

IN 2007 AM INFIINTAT O FIRMA ,PE PARCURS AM DESFASURAT O ACTIVITATE DE PRESTARI SERVICII,DAR FOARTE PUTIN PT CA NU NE-AM MAI INTELES CU COLABORATORUL.AVEAM 7 ANGAJATI ,AM FACUT INVESTITII IN SEDIUL FIRMEI,SI CAM ASTA A FOST ACTIVITATEA FIRMEI.LA UN TIMP NU AM MAI PUTUT PLATI IMPOZITELE PE SALARII.IN NOIEMBRIE 2008 AM AVUT CONTROL DE LA GARDA FINANCIARA SI AM SEMNAT UN PROCES VERBAL DE CONSTATARE CA TREBUIE SA PLATIM DATORIA CATRE STAT.AM MAI PLATIT CEVA,CAT AM PUTUT SI IN IANUARIE AM CESIONAT FIRMA PT CA NUMAI PUTEAM SA MERGEM MAI DEPARTE.IN FEBRUARIE AM FOST INSTIINTATA CA AM DOSAR PENAL PT EVAZIUNE SI CA NU CONTEAZA CA AM CESIONAT FIRMA CU TOT CU ACTIVE SI PASIVE,ASA MI-A SPUS ACEL COMISAR CARE ARE DOSARUL MEU.CE ESTE DE FACUT?MA POT ARESTA?CE FEL DE EVAZIUNE ESTE ASTA?SUNT DISPERATA,VA ROG AJUTATI-MA.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:57, 16 Martie 2009
Nu este tva,suma este de trei sute de milioane vechi ,reprezentand imozitele pe salarii.
Concret art din lege nu am timp sa il caut , dar este infractiune nevirarea la bugetul statului a impozitelor cu retinere la sursa . In fapt dvs ati retinut pe stat de la salariati impozitele cu retinere la sursa: cas , sanatate, somaj, impozit pe salariu si nu le-ati virat la bugetul statului ( mai clar societatea datoreaza salariatului salariul brut , dar are obligatia sa calculeze sa retina si sa vireze impozitele cu retinere la sursa mentionate mai sus, astfel ca in final salariatul primeste in mana salariul net)
In traducere va folositi de niste bani care nu va apartin.
Impozitele datorate sunt aferente perioadei cand dvs ati fost administrator ca urmare responsabilitatea este a dvs.
Nu are nici o importanta ca acum ati cesionat partile sociale si nu mai sunteti administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca un patron nu isi plateste datoriile catre Stat poate fi acuzat de evaziune fiscala? Patronul este cetatean turc cu permis de sedere. Daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Am ajuns la capatul puterilor.............. anucy anucy Stiu sunt multi oameni necajiti,ma intreb cum gasesc putere sa mearga inainte...........eu simt ca numai rezist!Il iubesc mult pe DUMNEZEU si nu stiu cum va fi ... (vezi toată discuția)