avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi false
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi false

Buna ziua ,
Am cumparat marfa in scopul vanzarii cu amanuntul iar in urma unui control de la Garda Financiara mi s-a spus ca facturile sunt false pentru ca au verificat furnizorii iar acestia nu exista .
Intr-adevar am verificat si eu si aceste societati de la care au cumparat au fost dizolvate cu mult timp in urma .
Ce pot face eu in acest caz cu marfa pe care o am pe stoc ?
Am inteles ca acest caz se incadreaza la evaziune fiscala pentru ca nu pot dovedi provenienta marfii ,
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:28, 17 Mai 2010
Consultati un avocat care , raportat la documentele pe care le aveti , la raportul de control ... va va putea indruma in cunostinta de cauza ...
Buna ziua !
Nu poate fi vorba de evaziune fiscala decat in masura in care forma de vinovatie imbraca forma intentiei( directe sau indirecte). Pentru aceasta trebuie probata vinovatia in aceasta forma. Asta se traduce in sensul in care dumneavoastra stiati ca facturile provin de la firme fantoma.
In caz ca vi se deschide dosar penal, va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi cu probleme ghiata2407 ghiata2407 Buna ziua. Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in ... (vezi toată discuția)
Control srl fox 73 fox 73 am avut un srl pe care l-am cesionat in urma cu un an si jumatate.persoana care a luat firma,a luat marfa de la anumite societati pe care nu a platit-o.am fost ... (vezi toată discuția)
Controlul fiscal 169 169 In urma controlului fiscal mi s-a spus ca un nr. de facturi sunt de la firme care au incetat activitatea inainte de emiterea facturii .Nu stiu nimic de acesta ... (vezi toată discuția)