avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FACTURI SI CHITANTE NEFOLOSITE din 2001
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FACTURI SI CHITANTE NEFOLOSITE din 2001

Buna ziua,

Ajutati-ma si pe mine ,va rog:

Am o SC cu asociat unic infiintata in 2001 care pana in prezent (2008) nu a avut activitate. S.C. are un facturier si un chitantier cumparate , din 2001 si evident, nefolosite.

Intrebare:
Deoarece S.C. si-a inceput activitatea ,se mai pot folosi acele facturi si chitante ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 11:54, 14 Martie 2008
Una dintre cele mai importante modificari ale Codului Fiscal o reprezinta eliminarea facturilor fiscale incepand cu anul 2007 astfel ca agentii economici nu vor mai fi obligati sa emita facturi in forma actuala. De la 1 ianuarie 2007, agentii economici nu vor mai fi obligati sa intocmeasca facturi fiscale, ci pur si simplu isi vor achizitiona un soft care, odata instalat in calculator, va genera documentele fiscale ce vor tine locul clasicelor facturi, cu respectarea anumitor elemente obligatorii de identificare. Cu alte cuvinte, diferenta intre modalitatea existenta de emitere a facturilor si cea care va fi in vigoare din 2007 consta in modul de editare, contribuabilii nemaifiind obligati de la 1 ianuarie sa solicite emiterea de facturi de la unitatile de tipizate acreditate de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA. In aceasta situatie, inspectorii fiscali vor avea o sarcina serioasa, anume de urmarire a acestor noi documente din punctul de vedere fiscal. inand seama de faptul ca abia se reusise reducerea fenomenului de evaziune fiscala prin utilizarea de facturi false sau emise pe numele unor firme-fantoma.
In conformitate cu Normele de aplicare ale Codului Fiscal, se presupune ca in actiunile de control a tranzactiilor comerciale pe baza de facturi se va recurge la metoda controlului incrucisat, metoda des folosita de Garda Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi si chitante nefolosite din 2001 vioviod vioviod Buna ziua, Ajutati-ma si pe mine ,va rog: Am o SC cu asociat unic infiintata in 2001 care pana in prezent (2008) nu a avut activitate. S.C. are un ... (vezi toată discuția)
Inseriere facturier si chitantier ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Stiu ca de la 1 ianuarie 2007 fiecare agent economic poate emite propriile facturi si ca nu mai sunt inseriate. Eu sun traducator independent, ... (vezi toată discuția)
Nu am emis facturi dar am evidenta incasarilor Popu Popu Sunt PFA la norma de venit, cand am inceput activitatea inspectorul mi-a spus ca nu pot /nu trebuie sa emit facturi. Asta a fost prin 2001, eu tanar, ... (vezi toată discuția)