avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu cm pe durata nedeterminata cu timp de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu cm pe durata nedeterminata cu timp de lucru partial

Buna ziua,
1. cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru perioada lucrata cu cm timp partial ; ex: un an cu jumatate de norma cât se considera pt. stagiul de cotizare ?
2. un angajat cu jumatate de norma are aceleasi drepturi cu un anjajat cu norma intreaga dpdv al asigurarilor de sanatate ? este considerat asigurat ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:26, 7 Iulie 2010
1)
- pentru somaj, 1 an si 6 luni cu jumatate de norma = 9 luni de stagiu
- pentru pensie, 1 an si 6 luni cu jumatate de norma = 1 an si 6 luni de stagiu
2)
Si salariatul cu jumatate de norma achita contributia CASS in acelasi procent ca si cel cu norma intreaga si este asigurat in sistemmul asigurarilor sociale de sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca de 4 ore. ce pot face sa am stagiul complet? alex68 alex68 Bună ziua, vă rog mult să mă ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt în situaţia de a lucra cu un contract de munca de jumătate de normă (4 ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca miron cristina miron cristina Daca lucrez cu jumatate de norma mi se va calcula la vechime ca si la o norma intreaga?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare adrian577 adrian577 Buna ziua,lucrez la o firma de constructii mi-sa incheiat contract de munca individual cu fractiune de norma 4 ore/zi 20 ore /sap. La semnarea contractului ... (vezi toată discuția)