avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariile asistentilor personali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariile asistentilor personali

fiica mea este asistent personal pentru fiul sau cu grad grav de handicap si de la 1 07 2010 este an concediu de odihna , dar banii de concediu nu i-a primit si nici indemnizatia copilului nu a primito (pentru ca nu are alta persoana angajata an perioada de concediu de odihna al mamei) de la primarie pe motiv ca nu au fonduri au dreptul sa nu ni-l deie? Salariile asistentilor personali se mai impoziteaza?la noi la primaria giarmata ne impoziteaza cu 25% au voie? pe baza a carei legi au dreptul sa ne faca asa ceva?spunetimi si mie legea.#-o
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:06, 7 Iulie 2010
1. trebuie platita indemnizatia de concediu si indemnizatia copilului pentru luna cat nu este angajat un alt asistent personal! Lipsa de fonduri este, intr-adevar, o problema...
2. salariile asistentilor personali se impoziteaza ca ale oricaror alti angajati in Romania (beneficiarul de scutiri de impozit pe salariu este bolnavul - daca se angajeaza cu CIM, nu asistentul sau personal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Drepturile banesti pt. un copil cu handicap grav nickboss29 nickboss29 buna ziua sunt mama unui baietel de aproape 6ani incadrat in grad de handicap grav si as dorii sa stiu ce drepturi banesti are..mentionez ca sunt angajata ca ... (vezi toată discuția)
Se acorda indemnizatie de co pentru asistentii personali? minola minola Potrivit legii 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap grav , asistentii persoanli ai persoanlelor cu handicap pot beneficia de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)