avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se acorda indemnizatie de co pentru asistentii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se acorda indemnizatie de co pentru asistentii personali?

Potrivit legii 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap grav , asistentii persoanli ai persoanlelor cu handicap pot beneficia de concediu de odihna in cursul unui an
dar pe perioada concediului primaria trebuie sa asigure un inlocuitor pe care sa -l plateasca al asistentului pentru ingrijirea bolnavului, dar din lipsa de inlocuitori cum se poate proceda ca cel care lucreaza 12 luni pe an sa i se plateasca aceasta luna in plus lucrata ?
se poate acorda o indemnizatie asistentului ca a avut grija si pe perioada concediului de bolnav? este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:34, 18 Ianuarie 2011
De obicei primariile nu au de unde sa asigure inlocuitor cat timp asistentul este in concediu; de aceea, tot in luna respectiva, pe langa indemnizatia de CO acordata asistentului se plateste si o indemnizatie persoanei bolnave, pentru a-si putea asigura ingrijirea (practic se plateste asistentului personal salariul pentru luna anterioara concediului, indemnizatia de concediu si bolnavului indenizatia pentru luna cat asistentul este in concediu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav Aniia Aniia Buna ziua As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav ... (vezi toată discuția)
Asistent personal in concediu de crestere a copilului ataner ataner Buna ziua! Sunt asistent personal (fost insotitor) al fiicei mele de vreo 15 ani. In anul 2004, in iulie, am nascut un baietel si am stat 2 ani in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Bogdan19999 Bogdan19999 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: La un serviciu de asistenta sociala care are angajati asistenti personali pentru ... (vezi toată discuția)