avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general functie casier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

functie casier

Buna ziua,
Daca o persoana in functie de casier renunta la functie si este numita o alta persoana pot sa nu-i opresc garantia materiala?
Sau poate sa tina casa gestionarul ca deja are garantia oprita .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:41, 7 Iulie 2010
Persoana numita trebuie sa constituie garantia materiala, conform Legii nr. 22/1969, care prevede:
ART. 11 Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris.
Garantiile reciproce intre gestionari nu sint admise. Aceeasi persoana nu poate constitui garantii pentru mai multi gestionari. Cel care constituie garantia va declara, in scris, daca a mai constituit alte garantii.
Garantiile suplimentare se constituie inainte de incredintarea gestiunii
ART. 13 Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cistigul mediu pe o luna, dupa caz. Daca, din cauza altor retineri, ratele din contul garantiei in numerar nu pot fi retinute, gestionarul este obligat sa le depuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie din salariu simonika84 simonika84 buna seara, as avea si eu o nelamurire. prietenului meu i s-a retinut o garantie din salariul net de 18 mil, o garantie de 9 mil dupa o luna de munca. lucreaza ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)