Buna ziua,
In mod normal, orice activitate din domeniul alimentatiei publice presupune obtinerea unor autorizatii/ avize de functionare.
Privind din punct de vedere legal, am putea sa facem o lista cu o serie intreaga de demersuri, ce trebuie efectute si documente, care ar trebui obtinute.
In momentul de fata, insa, toata lumea este interesata de o abordare cat mai pragmatica, care sa permita reducerea la minim a costurilor, doar prin efectuarea demersurilor legale in domeniile in care nivelul de exigenta al autoritatilor este mai ridicat.
Privind din acest ultim punct de vedere, consider ca ar trebuie sa luati in considerare cu prioritate:
- implementarea unui Ghid de bune practici in domeniul sanitar veterinar si obtinerea autorizatiei de functionare de la DSV-SA;
- obtinerea orarului de functionare de la primaria de sector (daca punctul de lucru este amplasat in Bucuresti).
Pe linie sanitara veterinara, Ghidul de bune practici va fi adaptat specificului activitatii d-voastra, iar nivelul de pretentii, pe care trebuie sa-l satisfaceti se raporteaza in mod direct la aceasta activitate astfel:
- daca veti comercializa doar alimente conservate si preambalate, nivelul de pretentii va fi mai scazut;
- daca veti comercializa carne, veti felia produse alimentare, cum ar fi salamul, etc, va trebui sa satisfaceti un nivel de pretentii mai ridicat, cu niste proceduri de lucru mai stricte, etc.
Bineinteles, la toate acestea se adauga factorul uman reprezentat de cei care vin in control, sau mai exact, de relatia, pe care ati reusit sa o legati cu acestia de-a lungul timpului...