avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REFERITOR CONTRACT MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REFERITOR CONTRACT MUNCA

Buna ziua,
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu raspunsuri in urmatoarea problema.
Lucrez program redus, deoarece am un copil cu grad I handicap. La servici se fac multe restructurari de aceea am intrebat seful direct care este situatia mea. Mi s-a spus ca "nu am nici o treaba" ca eu sunt protejata de lege.
Va rog sa-mi spuneti daca este asa si daca au dreptul pentru acest motiv sa ma treaca in somaj.
Dupa parerea mea daca nu eram cu problemele acestea ale copilului, cred ca nu mai eram de mult la serviciul acesta, deoarece este "prea mult personal" .
Va rog foarte mult inca odata sa-mi care este situatia. Ma pot astepta la o concediere sau nu? Care este legea unde se mentioneaza ca insotitorii persoanelor cu handicap nu pot fii concediate?
Va rog mult de tot!

Cu respect,
Ramona

Cel mai recent răspuns: RAMONA SMERIA , utilizator 20:36, 7 Iulie 2010
Nu stiu daca sunteti protejata de lege .. intrucat , art.39 alin.3 din Legea nr.448/2006 prevede ca , modalitatile si conditiile de incheiere, modificare si incetare a contractului individual de munca al asistentului personal se completeaza cu prevederile Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Prin urmare, este posibila o concediere a dvs.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Revin cu o alta intrebare la care va rog la fel de frumos sa-mi raspundeti.
Art 39 alin 3 din legea 448/2006 nu se refera, dupa cum inteleg eu, la asistent personal angajat al Primariei? Eu sunt doar insotitor al pers.cu handicap.Lucrez la o SC 4 ore.
RAMONA SMERIA a scris:

Revin cu o alta intrebare la care va rog la fel de frumos sa-mi raspundeti.
Art 39 alin 3 din legea 448/2006 nu se refera, dupa cum inteleg eu, la asistent personal angajat al Primariei? Eu sunt doar insotitor al pers.cu handicap.Lucrez la o SC 4 ore.

Intr-adevar asa este cu Legea nr.448/2006 ... nici in sectorul privat nu exista vreo prevedere care sa va protejeze ...
Bine, am inteles, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Incetare cim -somaj nyyco nyyco Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim pe durata determinata a asistentului personal la decesul persoanei cu handicap grav ghita galdau ghita galdau desi art 39 alin 4 din 448/2003 prevede incetareaDE DREPT in 53/2003(CM) art 56 nu precizeaza aceasta situatie, temeiul legal din decizia de incetare ...este ... (vezi toată discuția)