avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Loc de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Loc de munca

Se poate de la 14 ani sa lucrezi si sa iti faca un contract de( prestari servici)sa platesti 16% acuma nu stiu cit dupa schimbarea asta?.Va multumesc.:D
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:31, 7 Iulie 2010
Capacitatea deplina a persoanei fizice care se incadreaza in munca se dobandeste la implinirea varstei de 16 ani . Prin exceptie pt anumite ocupatii capacitatea deplina de a incheia un contract de munca se dobandeste numai la varsta de 18 ani ( gestionari ), 20 ani ( domeniul silvic ). Varsta minima de incadrare in munca este de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali.
Codul muncii:
Art.13 (2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinireavârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari tineri elevi paveldaniela paveldaniela de la ce varsta se pot angaja?si care sunt conditiile (vezi toată discuția)
Prestari servicii la un srl mona_lisa mona_lisa Buna ziua! La un SRL pot angaja personal cu prestari servicii pe perioada de vara ? Care e varsta minima pe care trebuie sa o indeplineasca respectiva ... (vezi toată discuția)
Angajare minor d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot angaja un minor (pe 01.10.2015 implineste 18 ani) ca muncitor necalificat in constructii? Cf. codul ... (vezi toată discuția)