buna ziua ,
vreau si eu sa stiu daca se poate vinde o proprietate daca nu s-a deschis succesiunea in schimb s-au facut declaratii de renuntare la mostenire prin notariat
bunicul meu a decedat acum 11 ani dar nu s-a descis succesiunea .bunica vrea sa vanda casa si pamantul, iar cei 2 copii au facut acele declaratii de renuntare la mostenire prin notariat
Trebuie facuta succesiunea. Renuntarile la mostenire modifica cotele celorlalti mostenitori, nu tin loc de acte de proprietate.
Si daca ar fi fost doar un singur mostenitor tot ar fi trebuit dezbatuta succesiunea.
Mostenirea se deschide prin moartea celui care o lasa.
Daca un om lasa mostenire mai multe bunuri iar mostenitorii nu se inteleg... aceste bunuri trebuie totusi administrate. Si se pot face si acte de dispozitie, instrainari, pana la dezbaterea succesiunii.
Acestea se fac doar cu acordul tuturor mostenitorilor si sunt situatii de exceptie. Puteti avea probleme ulterior, nu as recomanda unui client sa cumpere astfel. Probabil ca ati castiga in eventualitatea unui litigiu intre mostenitori. Dar recomandabil e sa fie facuta mostenirea.
Heya.am si eu o intrebare,daca vrea cineva sa-mi raspunda.
Sora mea imi cere sa renunt la partea mea de mostenire;eu renunt la toate terenurile,dar as vrea sa-mi pastrez partea ce mi se cuvine din casa parinteasca si terenul din jurul acesteia.ESTE POSIBIL?
Sau daca nu este posibil in felul acesta,accept sa renunt la tot,dar cu despagubirea( sulta sau cum se numeste),care mi se cuvine.ESTE POSIBIL?
Si daca da ,cine stabileste contravaloarea?
Va multumesc.
o mostenire se accepta sau se renunta la ea in totalitate, adica cu toate drepturile si obligatii ce decurg din aceasta mostenire.
daca renuntati la mostenire nu veti primi sulta pe care o doriti.
Puteti insa dona terenurile la care doriti sa renuntati, sau sa faceti o intelegere cu sora sa ii lasati casa si sa primiti in schimb mai mult teren pe care sa-l puteti vinde si sa va alegeti cu banii doriti
Cum pot mosteni?
brandoza2004
buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)