avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - renuntare la mostenire

buna ziua ,
vreau si eu sa stiu daca se poate vinde o proprietate daca nu s-a deschis succesiunea in schimb s-au facut declaratii de renuntare la mostenire prin notariat
bunicul meu a decedat acum 11 ani dar nu s-a descis succesiunea .bunica vrea sa vanda casa si pamantul, iar cei 2 copii au facut acele declaratii de renuntare la mostenire prin notariat
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2007
lglore, utilizator
Cel mai recent răspuns: nanana , utilizator 19:44, 18 Iulie 2007
Trebuie facuta succesiunea. Renuntarile la mostenire modifica cotele celorlalti mostenitori, nu tin loc de acte de proprietate.
Si daca ar fi fost doar un singur mostenitor tot ar fi trebuit dezbatuta succesiunea.
Mostenirea se deschide prin moartea celui care o lasa.
Daca un om lasa mostenire mai multe bunuri iar mostenitorii nu se inteleg... aceste bunuri trebuie totusi administrate. Si se pot face si acte de dispozitie, instrainari, pana la dezbaterea succesiunii.
Acestea se fac doar cu acordul tuturor mostenitorilor si sunt situatii de exceptie. Puteti avea probleme ulterior, nu as recomanda unui client sa cumpere astfel. Probabil ca ati castiga in eventualitatea unui litigiu intre mostenitori. Dar recomandabil e sa fie facuta mostenirea.
Heya.am si eu o intrebare,daca vrea cineva sa-mi raspunda.
Sora mea imi cere sa renunt la partea mea de mostenire;eu renunt la toate terenurile,dar as vrea sa-mi pastrez partea ce mi se cuvine din casa parinteasca si terenul din jurul acesteia.ESTE POSIBIL?
Sau daca nu este posibil in felul acesta,accept sa renunt la tot,dar cu despagubirea( sulta sau cum se numeste),care mi se cuvine.ESTE POSIBIL?
Si daca da ,cine stabileste contravaloarea?
Va multumesc.
o mostenire se accepta sau se renunta la ea in totalitate, adica cu toate drepturile si obligatii ce decurg din aceasta mostenire.
daca renuntati la mostenire nu veti primi sulta pe care o doriti.
Puteti insa dona terenurile la care doriti sa renuntati, sau sa faceti o intelegere cu sora sa ii lasati casa si sa primiti in schimb mai mult teren pe care sa-l puteti vinde si sa va alegeti cu banii doriti
Va multumesc mult.Dar as putea sa-i propun sa-mi cumpere cota parte? si cine ar stabili pretul?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la ... Mihamc Mihamc Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la sa zicem 10% din mostenire la momentul la care casa+terenul (mostenirea) se vinde? La momentul ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni? brandoza2004 brandoza2004 buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)