avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

am castigat un proces si in urma acestuia am depus cerere reconventionala cu pretentii banesti,unde mi sa admis suma ceruta iar adversarii au depus recurs , sa intors dosarul la judecatorie de fond unde mi se cere din nou obiectul actiunii . Intrebare care este acum obiectul actiunii ? tot cerere reconventionala ?
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 10:56, 8 Iulie 2010
obiectul actiunii este precizat in cererea de chemare in judecata initiala. cererea reconventionala este altceva, fiind formulata de piritul actiunii principale si arata pretentiile acestuia fata de reclamant.
da , in calitate de parat eu am depus cererea reconventionala dar acum sa schimbat eu sunt reclamant si adversarii parati, tot in acest proces
Buna seara .
Nu cumva ati depus tardiv cererea reconventionala ?
Art.119 alin.3,C.proc.civila -Cererea reconventionala se depune o data cu intampinarea sau ,daca paratul nu este obligat la intampinare,cel mai tarziu cel mai tarziu pana la prima zi de infatisare .
Sau este vorba de art.135 din Codul de proc.civ., cu referire la cererea reconventionala depusa peste termen ?
Nu cumva este vorba de altceva, respectiv o alta actiune ?
La o cerere reconventionala trebuie sa faceti o intampinare, nu o alta cerere reconventionala .

Marius Bote .

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
va spun ceea ce stiu din proprie experienta:
si partea adversa cu care eram in litigiu pentru EVACUARE (eu eram reclamantul, ei paratii) a facut tot in acest proces de evacuare o "cerere reconventionala" prin care cereau tot bani. deci dupa cum vad eu cererea asta reconventionala se face odata cu procesul initial si uite asa noi am devenit reclamanti-parati si ei parati-reclamanti pentru ca si eu am cerut ceva impotriva lor si ei...
banuiesc ca dansii facand recurs or fi cerut si dansii ceva de au devenit cum va ziceam mai sus. si s-a luat in calcul si cererea dvs. cu obiectul initial al actiunii deoarece pe baza lui ati facut cererea reconventionala si ori se va judeca acum in recurs ori s-o fi dat spre rejudecare si daca dvs. spuneti ca s-a intors la judecatorie mai mult ca sigur s-a dat spre rejudecare unde o veti lua..ma rog..nu de la capat dar...unde se pot aduce alte dovezi...etc. etc. unde si dvs. veti avea parte de expertize pt suma de bani ceruta...platita o taxa pentru aceasta suma...deci...probabil ar fi trebuit sa faceti aceasta cerere mai din timp dar ...asta e...se va relua cam tot si se va judeca tot cam la fel ca prima data.

multa bafta si nervi de otel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Aspecte de procedura civila Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Dragi colegi, solicit si eu o opinie, pe procedura civila, in legatura cu o speta: In calea de atac (apel) Tribunalul constata ca judecatoria a fost ... (vezi toată discuția)