avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

am un magazin mixt si nu am modificat preturile doar am introdus cota tva 24 in casa de marcat;este obligatoriu sa fac inventar?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 21:14, 7 Iulie 2010
2. - (1) In temeiul prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, entitatile au obligatia sa efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute, la inceputul activitatii, cel putin o data in cursul exercitiului financiar pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si in urmatoarele situatii:
a)la cererea organelor de control, cu prilejul efectuarii controlului, sau a altor organe prevazute de lege;
b)ori de cate ori sunt indicii ca exista lipsuri sau plusuri in gestiune, care nu pot fi stabilite cert decat prin inventariere;
c)ori de cate ori intervine o predare-primire de gestiune;
d)cu prilejul reorganizarii gestiunilor;
e)ca urmare a calamitatilor naturale sau a unor cazuri de forta majora;
f)in alte cazuri prevazute de lege.

[ link extern ]

mc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Demisie gestionar AngelinaAngi AngelinaAngi Buna ziua, am o nelamurire , sunt angajata pe postul de gestinar depozit (gestiune comuna formata din 5 gestionari), mi-am despus cererea de demisie cu preaviz ... (vezi toată discuția)
Inventarierea anuala 17pyd 17pyd As dori sa stiu care sunt actele normative care fac referire la inventarierea patrimoniala -anuala. multumesc anticipat (vezi toată discuția)