avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventarierea anuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventarierea anuala

As dori sa stiu care sunt actele normative care fac referire la inventarierea patrimoniala -anuala. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 17pyd , utilizator 10:51, 10 Octombrie 2009
Organizarea si efectuarea inventarierii se realizeaza potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale reglementarilor contabile aplicabile, precum si ale normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de activ si de pasiv.
In temeiul prevederilor Legii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile au obligatia sa efectueze inventarierea generala a elementelor de activ si de pasiv detinute la inceputul activitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si in urmatoarele situatii:
a) la cererea organelor de control, cu prilejul efectuarii controlului, sau a altor organe prevazute de lege;
b) ori de cate ori sunt indicii ca exista lipsuri sau plusuri in gestiune, care nu pot fi stabilite cert decat prin inventariere;
c) ori de cate ori intervine o predare-primire de gestiune;
d) cu prilejul reorganizarii gestiunilor;
e) ca urmare a calamitatilor naturale sau a unor cazuri de forta majora;
f) in alte cazuri prevazute de lege.
Ordin nr. 1753 din 22/11/2004, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1174 din 13/12/2004, Intrare in vigoare: 13/12/2004
pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv
multumesc de sprijin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva rodica11 rodica11 am un magazin mixt si nu am modificat preturile doar am introdus cota tva 24 in casa de marcat;este obligatoriu sa fac inventar? (vezi toată discuția)
Lipsa din gestiune gabi_proto25 gabi_proto25 am fost angajat ca vanzator la o societate comerciala.in perioadele de concediu sau zile libere ma inlocuia un coleg,fara a preda sau primi gestiunea in urma ... (vezi toată discuția)
Demisie gestionar AngelinaAngi AngelinaAngi Buna ziua, am o nelamurire , sunt angajata pe postul de gestinar depozit (gestiune comuna formata din 5 gestionari), mi-am despus cererea de demisie cu preaviz ... (vezi toată discuția)