buna seara..numele meu este cosmin am 21 de ani.in urma cu un an si 5 luni am incheiat 4 abonamente pe numele meu,dar cu contractul de casa al tatalui meu,la vodafon,am platit niste garanti la inceput pt fiecare telefon in valoare de 150 de lei.dupa prima luna am depasit abonamentele ajungand in jurul smei de 100 si cv de lei..apoi abonamentele cu tot cu penalizari au anuj in valoare de 660 de lei.am tot primit notificari si somati la un moment dat am si vorbit cu o operatoare de la departamentul recuperari,i-am explicat ca nu am posibilitatea de plata si mi-a spus ca va pune deoparte dosarul.timp de cam 5 luni de zile nu am primit nici o instiintare nimic.acum o luna am primit o notificare de la departamentu recuperari directa a datoriilor prin care ma anuntau ca am de platit 660,97 de lei contravaloarea serviciilor,1.478,46 lei penalizari de intarziere,2.515,40 taxa de reziliere si in total suma de 4.654,83.si imi spuneau in aceasta notificare de plata,ca daca in termen de 30 de zile de la primirea acestei notificari de plata voi primi vizita unui agent de la departamentul de recuperari directe si la sfarsitul acestei notificari scria cu rosu si sulbiniat sa ii contactez urgent deoarece neplata poate avea consecinte legale grave.in cursul zilei de astazi am primit vizita unuia dintre agenti la domiciu si nefiind a casa mi-a lasat o carte de vizita si m-a spus sa il contactez urgent,daca nu voi fi chemat in instanta si va fi o executare silita.
ce ma sfatuiti sa fac? ce consecinte poate avea?va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac...nu am bani si familia mea trece printr-o perioada critica.veniturile sunt mai mici de 1000 de lei si suntem 4 persoane.va rog mult sa imi dati un sfat.
va multumesc.
Stimate domn,
pana la executare silita mai sunt niste pasi de facut....obtinerea unui titlu executoriu....o investire....abia ulterior urmeaza executarea....va pot executa bunurile mobile, imobile, titluri de valoare, veniturile in limita legala....parerea mea este ca puteti prezenta firmei situatia financiara precara in care va aflati si sa esalonati debitul printr-un angajament de plata!Succes!
Sunt 3 posibilitati, din punctul meu de vedere: ori discutati cu ei sa va esaloneze suma pe cateva luni, ori platiti convorbirile (si mi se pare firesc sa faceti asta) si va reluati abonamentele ca sa nu mai platiti taxa de reziliere, ori nu aveti nimic pe numele dumneavoastra si asteptati 3 ani de zile sa vedeti ce se intampla (timp in care veti fi efectiv bombardat cu telefoane si "oferte" de solutionare amiabila si nu numai. In orice caz, trebuia sa cititi cu atentie contractul inainte de a-l semna. Eu unul cunosc destui care au platit mult mai putin sau chiar deloc, dar nu se stie niciodata. Eu unul as fi achitat de mult valoarea facturilor ca sa nu mai curga penalitatile (sunt sigur ca este specificat in contractul incheiat de procentul acestora, iar in lege scrie clar ca, cuantumul amenzii nu poate depasi dublul sumei datorate cu exceptia cazului in care este specificat in contract... sper sa nu vorbesc prostii, sa ma corectati daca tin minte gresit). Atentie pe viitor si spor la negociat!