Locuiesc la curte , pe o straduta unde trotuarul are doar 50 cm latime iar straduta 3,5m. Pietonii sunt foarte putini si circula numai pe carosabil deoarece trotuarul se ingusteaza de o parte si de alta a casei mele la cca 25 cm. In curte am loc de o masina iar eu am doua. In zona sunt cateva firme a caror angajati parcheaza masinile in fata casei mele chiar si in fata portitei de intrare persoane
Pot emite pretentii asupra portiunii din fata casei ca fiind locul meu de parcare?
Ce pot face cand abia ma strecor ca pieton in curte sau trebuie sa fac manevre ca sa intru/ies cu o masina in/din curte? A doua masina trebuie sa o las la distante mari ori mie mi se pare ca ceilalti ar trebuia sa le lase la distanta, eu locuind acolo am un drept in plus, parca, nu?
dreptul dvs este atat cata suprafata de teren este trecuta in acte si accesul in imobil. daca dvs gasiti o masina straina, parcata in fata intrarii dvs in curte, puteti suna la politia comunitara ca sa vina cu cei de la ridicare masini si poate asa ii invatzati minte pe cei care parcheaza in fata intrarii in curtea dvs.
Parcare legala
criss_p
Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Parcare pe trotuar
gamet
Buna ziua...In lipsa locurilor de parcare in oras,de aproximativ 7 ani imi parchez masina pe trotuar,bineinteles fara a stinjeni circulatia pietonala(in ... (vezi toată discuția)