avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... afirmatii mincinoase in doc oficiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

afirmatii mincinoase in doc oficiale

Va rog un sfat pentru situatia urmatoare:

X, membru de familie, cu probleme evidente psihice dar neatestate oficial, merge la IML si declara ca a fost agresata de Y, ruda, fara ca acest lucru sa fie adevarat. In declaratia de la IML, X se foloseste de anumite contuzii obtinute in alt mod decat o altercatie si il acuza pe Y ca ar fi autorul agresiunii.

Cum poate fi combatut acest fapt nereal si calomnios la adresa lui Y? Care sunt posibilitatile legale de anulare a acelui inscris?
Cel mai recent răspuns: tigrutz , utilizator 14:12, 8 Iulie 2010
Puteti face o contraexpertiza...
Ideea este ca Y nu a stiut de existenta acestui inscris vechi de aproape un an, nu exista o reclamatie oficiala pentru a proba o eventuala infractiune de vatamare corporala ci acest inscris este utilizat in cadrul unei emisiuni pentru a induce ideea unei presupuse agresiuni, nedovedite si nereclamate. Asa a aflat Y de existenta unui astfel de document. Este ca si cum ma lovesc in cot, fac o vanataie si apoi merg la IML si spun ca m-a agresat o persoana cu care m-am certat in ziua aceea.
expertiza nu poate sa fie "anulata". E este probabil cat se poate de reala insa cu siguranta nicio expertiza nu indica pe cel ce ar fi comis o fapte. Probabil in expertiza aceea e o fraza de genul "contuziile s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur" ... sau ma rog, ceva asemanator.

Cred ca fiind vorba de putine zile de ingrijiri medicale nu va putea introduce o actiune in penal. (pt ca era nevoie de o plangere prealabila.)

In cadrul unui proces este nevoie si de alte probe in afara de expertiza, care sa arate modul in care s-au produs si vinovatia clara a celui care le-a cauzat

parerea mea este sa ii dati in judecata pentru calomnie
raportul de expertiza medico-legala nu face altceva decat sa se pronunte cu privire la gravitatea leziunilor si posibilele cauze care au facut sa apara aceste leziuni. prin urmare, sa refera la anumite aspecte de fapt si nu poate fi anulat.
in cazul in care persoana respectiva va formula plangere impotriva dvs., raportul de expertiza va dovedi doar existenta si gravitatea vatamarii, dar nu veti putea fi acuzat doar in baza declaratiilor date de persoana vatamata si a raportului de expertiza, fara a se face dovada concreta ca dvs sunteti cel care a savarsit fapta
Va multumesc foarte mult. Asa mi se parea normal si mie sa fie, dar cu legile din tara asta te trezesti intr-o situatie problematica doar daca cineva are ceva cu tine si vrea pur si simplu sa iti faca viata amara. Stiti proverbul un prost arunca o piatra in apa si zece destpti se chinuie sa o scoata. Ma si vedeam in locul desteptilor care se chinuie sa dovedeasca ca e doar o calomnie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua. O cunostinta a fost implicata intr-o altercatie. In aceasta altercatie a fost agresat fizic si s-a aparat. Persoana cealalta a depus reclamatie ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Prelungire zile de ingrijiri acordate de iml davidescucostel davidescucostel Buna ziua Care este procedura in cazul in care in urma unei agresiuni fizice medicul de la IML nu mai prelungeste perioada acordata initial desi partea ... (vezi toată discuția)